Shutterstock

Neljä uutista kannabiksesta

Kannabis tuhoaa vastustuskykyisiä bakteereja. Se on 30 kertaa niin tehokas poistamaan päänsärkyä kuin Aspiriini. Tässä neljä lyhyttä uutista vihreästä kasvista, jota ihmiset ovat käyttäneet jo tuhansia vuosia.

1. Kiinalaiset suitsuttivat kannabista 2 500 vuotta sitten

© Xinhua Wu & Shutterstock

Kiinassa löydettiin 2 500 vuotta vanhalta hautausmaalta puuastioita. Tarkempi tutkimus paljasti, että kivissä on yhä poltetun kannabiksen jäännöksiä.

Astioita käytettiin todennäköisesti hautajaismenoissa. Ehkä surevat saivat lohtua rentouttavasta ja mielialaa kohottavasta huumeesta.

2. Kannabis tehoaa paremmin kuin Aspiriini

© shutterstock

Kanadalaiset tutkijat ovat selvittäneet, kuinka hamppu tuottaa flavonoideiksi kutsuttuja kipua lievittäviä aineita. Lisäksi he totesivat niiden tehon 30-kertaiseksi Aspirinin tai Disperinin asetyylisalisyylihappoon verrattuna.

Flavonoidit voivat olla vaihtoehto esim. morfiinille, joka aiheuttaa nopeasti riippuvuuden.

3. Viikingeille hamppu oli tuttu juttu

© 344 First Light/ImageSelect

Kanadassa Newfoundlandin saaressa sijaitsevalta asuinpaikalta löydetty hampun siitepöly paljastaa, että viikingit tunsivat sen vuoden 1000 tienoilla joko päihde- tai kuitukasvina.

Koska hamppu ei kuulu saaren kasvistoon, viikinkien oli täytynyt tuoda se etelämpää. Myös Norjassa on tehty vastaavia löytöjä.

4. Kannabis voi täydentää antibioottivalikoimaa

© shutterstock

Hampun sisältämä kannabidioli (CBD), joka ei päihdytä, saattaa olla uusi lääke tulehduksiin.

Australialaiset tutkijat totesivat aineen tappavan niitä bakteereja, jotka ovat muuttuneet vastustuskykyisiksi tavallisia antibiootteja vastaan.

CBD:hen perustuvaa lääkettä käytetään jo lapsuusiän epilepsian hoitoon.