Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Neljä uutista kannabiksesta

Kannabis tuhoaa vastustuskykyisiä bakteereja. Se on 30 kertaa niin tehokas poistamaan päänsärkyä kuin Aspiriini. Tässä neljä lyhyttä uutista vihreästä kasvista, jota ihmiset ovat käyttäneet jo tuhansia vuosia.

Shutterstock

1. Kiinalaiset suitsuttivat kannabista 2 500 vuotta sitten

© Xinhua Wu & Shutterstock

Kiinassa löydettiin 2 500 vuotta vanhalta hautausmaalta puuastioita. Tarkempi tutkimus paljasti, että kivissä on yhä poltetun kannabiksen jäännöksiä.

Astioita käytettiin todennäköisesti hautajaismenoissa. Ehkä surevat saivat lohtua rentouttavasta ja mielialaa kohottavasta huumeesta.

2. Kannabis tehoaa paremmin kuin Aspiriini

© shutterstock

Kanadalaiset tutkijat ovat selvittäneet, kuinka hamppu tuottaa flavonoideiksi kutsuttuja kipua lievittäviä aineita. Lisäksi he totesivat niiden tehon 30-kertaiseksi Aspirinin tai Disperinin asetyylisalisyylihappoon verrattuna.

Flavonoidit voivat olla vaihtoehto esim. morfiinille, joka aiheuttaa nopeasti riippuvuuden.

3. Viikingeille hamppu oli tuttu juttu

© 344 First Light/ImageSelect

Kanadassa Newfoundlandin saaressa sijaitsevalta asuinpaikalta löydetty hampun siitepöly paljastaa, että viikingit tunsivat sen vuoden 1000 tienoilla joko päihde- tai kuitukasvina.

Koska hamppu ei kuulu saaren kasvistoon, viikinkien oli täytynyt tuoda se etelämpää. Myös Norjassa on tehty vastaavia löytöjä.

4. Kannabis voi täydentää antibioottivalikoimaa

© shutterstock

Hampun sisältämä kannabidioli (CBD), joka ei päihdytä, saattaa olla uusi lääke tulehduksiin.

Australialaiset tutkijat totesivat aineen tappavan niitä bakteereja, jotka ovat muuttuneet vastustuskykyisiksi tavallisia antibiootteja vastaan.

CBD:hen perustuvaa lääkettä käytetään jo lapsuusiän epilepsian hoitoon.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota