World's largest christmas tree

Missä on maailman korkein joulupuu?

Tavalliseen kotiin ei kovin korkeaa joulukuusta voi pystyttää, mutta entä kun katto ei ole rajana?

torstai 9. joulukuuta 2010 teksti Lars Thomas

Kysymykseen maailman korkeimmasta joulupuusta on vaikeaa antaa yksiselitteistä vastausta, sillä jo joulupuun määritelmästä voi vallita eri käsityksiä. Blue Riverin kaupungissa Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa kasvaa yli 50 metriä korkea douglaskuusi, joka on monina vuosina koristeltu jouluvaloin. Se on kuitenkin juurillaan seisova elävä puu, eivätkä kaikki siksi kelpuuta sitä joulupuiden joukkoon.

Monien kaupunkien toreille ja aukioille pystytetään "oikeita" joulupuita, jotka on sahattu irti juuristaan ja tuotu varta vasten luomaan joulun tunnelmaa. Tukholmassa pystytetään joka vuosi meren äärelle joulukuusi, joka on noin 40 metrin korkuinen. Fashion Island -ostoskeskus Newport Beachissa Kaliforniassa on toinen paikka, joka tunnetaan erityisen korkeasta joulupuusta. Se on yleensä 40–45 metriä korkea.

Vieläkin korkeampia "joulupuita" on mahdollista löytää, jos otetaan huomioon myös keinotekoiset puut. Näistä ylivoimaisesti korkein on Monte Inginon joulupuu Italiassa Gubbion kaupungin lähellä. Se koostuu pelkistä valtavista lamppunauhoista, jotka levitetään Monte Ingino -vuoren rinteeseen. Vihreät lamput muodostavat kuusen ääriviivat, ja niiden sisäpuolella on koristeena erivärisiä lamppuja. Tämä "puu" on noin 650 metriä korkea ja se voidaan nähdä 50 kilometrin etäisyydeltä. Sen kokoamiseen tarvitaan 730 suurta lamppua ja 8,5 kilometriä sähköjohtoja.

Lähteet: www.beachcalifornia.com/beach/fashion-island-christmas-tree.html www.associatedcontent.com: TheWorlds Largest Christmas Tree is located in Blue River Oregon en.wikipedia.org: Mount Ingino Christmas Tree

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: