Cycloponics

Maanviljelyn tulevaisuus versoo maan alla

Pimeissä tunneleissa suurkaupunkien alla viljellään kasveja ja sieniä. Maanalainen maanviljely tuottaa suurempia satoja ja suojelee ilmastoa.

Kasvit kukoistavat maan alla – ilman maata

Vanhassa väestönsuojassa 33 metriä Lontoon alapuolella versoo nyt sekä vihanneksia että yrttejä. Ne yhteyttävät led-lamppujen valon voimalla ja kasvavat ravinteikkaassa vedessä täysin ilman maa-ainesta.

ImageSelect

Pysäköintitalot muuttuvat sienikasvattamoiksi

Hylätty pysäköintitalo on muutettu ”puutarhaksi”, jossa kasvaa osterivinokkaita. Sienien juuriverkosto eli rihmasto istutetaan heinästä puristettuihin paaleihin, jotka säilyvät kosteina muovikääreen sisällä.

Cycloponics

Lähiruokaa siitakesienistä

Ranskalainen Cycloponics-yhtiö viljelee siitakesieniä, jotka kasvavat ilman valoakin. Joitakin viikkoja istuttamisen jälkeen on sadonkorjuun aika, ja sienet myydään lähitienoon tuoretoreille, ravintoloihin ja supermarketteihin.

Cycloponics

Violetti valo ravitsee viljelykasveja

Tutkimuksissa on todettu, että kasvit hyödyntävät etenkin lyhytaaltoista sinistä valoa ja pitkäaaltoista punaista valoa. Siksi Lontoon maanalaisten viljelmien led-lamput säteilevät näiden kahden värin violettia yhdistelmää.

Ritzau Scanpix

Ilmakuplat virittävät siemeniä

Ennen kuin siemenet kylvetään Lontoon maanalaisiin viljelmiin, ne laitetaan likoamaan veteen, johon puhalletaan ilmaa. Ilmakuplat liikuttelevat siemeniä ja avaavat niiden pintakerroksen, minkä ansiosta siemenet alkavat itää nopeammin.

Ritzau Scanpix

Tokion tietokoneohjattu riisiviljelmä

Pasona-yhtiö on perustanut riisipellon tokiolaisen toimistorakennuksen kellariin. Riisiä viljellään jo nytkin suoalueilla eri puolilla maailmaa, mutta maanalaisessa riisipellossa ei ole maata ensinkään. Valaistusta ja kastelua ohjataan tietokoneilla.

Ritzau Scanpix

Suojassa sieni-itiöiltä

Pariisilaisen ”puutarhan” sienet kasvavat hyllyillä, jotta tuotantotilat olisi helpompi siivota. Viljelmän työntekijöiden hengityssuojaimet estävät heitä vetämästä keuhkoihinsa astmaa ja hengitystietulehduksia aiheuttavia itiöitä.

Cycloponics