Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Antarktis

Halleyn tutkimusasema on rakennettu hydraulisille jalaksille, ja sitä voidaan nostaa 10 metriä ylemmäs sankan lumisateen sattuessa.

© M. Krzysztofowicz
Luonto - Jää

Maailman äärimmäisin työpaikka

Jos kestät hyytävää 50 pakkasasteen kylmyyttä, täydellistä pimeyttä vähintään 105 vuorokautta ja eristäytymistä lauttajäälle, tässä olisi sinulle sopiva työpaikka. Valitettavasti Halley VI -tutkimusasemalle Antarktikseen otetaan vain rautaisin hermoin varustettuja brittitutkijoita.

Vain hyvähermoisimmat tutkijat pääsevät työhön Halley VI -tutkimusasemalle Antarktikseen. Paitsi että heidän pitää tuntea läpikotaisin merivirtaukset, avaruussää, jään sulaminen, meteorologia, ilmastonmuutos tai otsonikerros, heillä pitää olla myös vahva fysiikka ja henkinen tasapaino, jotta he selviytyvät mantereen äärioloista.

Lumimyrskyt raivoavat vuoden ympäri

Työpaikan hakijat joutuvat lukuisiin valintaprosesseihin. Ensinnäkin hakijan täytyy olla brittiläinen, jolla on erinomainen ammattitaito. Lisäksi hänellä pitää olla rautainen tahto ja hänen pitää selviytyä vaikeista psykologisista testeistä saadakseen reilut kolme kuukautta kestävän kesäpestin 70–80 kollegan joukkoon. Vuosittain hakijoita on tuhansia.

Suurin osa tutkimusaseman työtehtävistä pitää saada tehdyksi marraskuusta maaliskuuhun kestävän lyhyen kesän aikana. Tuolloin lämpötila on useimmiten ”vain" nollan paikkeilla, ja vaikka Antarktiksessa kesällä aurinko paistaa periaatteessa läpi yön, näkyvyys on alituisesti riehuvien lumimyrskyjen vuoksi vain muutamia metrejä.

55 astetta pakkasta ja pilkkopimeää

Vaatimukset talven yli asemalla työskenteleville ovat, jos mahdollista, vielä ankarammat. Talvella lämpötila laskee jopa 55 pakkasasteeseen, yli kolme kuukautta vallitsee täydellinen pimeys, ja asemalla ollaan puoli vuotta eristyksissä muusta maailmasta. Viimeiset lentokoneet ja huoltolaivat lähtevät jäätiköltä viimeistään maaliskuussa, ja seuraavat saapuvat aikaisintaan marraskuussa.

16 ihmistä, joihin kuuluu teknisen alan asiantuntijoita ja insinöörejä, lääkäri, kokki ja sähkömies, pitävät Halley VI -aseman ja siellä tehtävät kokeet käynnissä pitkän pimeän talven ajan.

Nyt voit tehdä heille seuraa lähtemällä 360 asteen virtuaalikäynnille Halley VI -asemalle. Pääset tutustumaan muun muassa laboratorioihin tästä linkistä.

Lue myös:

Jää

Ja nyt se tapahtui: Jättimäinen jäävuori lohkesi Antarktiksesta

0 minuuttia
Antartica sunset
Jää

Ilmasto: Tropiikki sulattaa Antarktista

0 minuuttia
Jää

Miksi jää on liukasta?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota