Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Teema

TEEMA: Maan vihreät mahdollisuudet

Aurinkoenergia- ja tuulivoimaratkaisut halpenevat. Akkutekniikka tehostuu. Ja uudet kiertotalouteen, vetyyn ja fuusioon perustuvat ratkaisut antavat toivoa vihreämmästä tulevaisuudesta. Vuonna 2019 maailman kasvihuonekaasupäästöt eivät jatkaneet nousuaan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta moneen vuoteen. Samaan aikaan vihreän energian määrä kasvoi. Maailman suurin hiilenkuluttuja, Kiina, ilmoitti äskettäin, että maa aikoo hiilineutraaliksi ennen vuotta 2060.

Teknologia

Vety on tulevaisuuden supermetalli

Supenestemäistä, superjohtavaa ja superkevyttä. Kun vetyatomeja puristetaan kasaan äärimmäisessä paineessa, kaasu muuttuu metalliksi, jolla on uskomattomia ominaisuuksia. Nyt supermetallia pystytään ehkä pian valmistamaan, ja jos se onnistuu, sen avulla voidaan tuottaa supernopeita magneettijunia, tehokkaita avaruusraketteja ja ilmastoystävällistä sähköä.

9 minuuttia
Vety on tulevaisuuden supermetalli
Lentokoneet

Vettä ja roskaa tankkiin

Voidaanko lentää 900 km/h vain merivedellä, levällä ja käytetyillä muovimukeilla? Niin uskovat tutkijat, jotka kehittävät menetelmiä, suodattimia ja reaktoreita, joiden avulla lentopolttoainetta voidaan valmistaa ilmastoystävällisesti.

7 minuuttia
Vettä ja roskaa tankkiin
Uutiskirje

TILAA UUTISKIRJE

Me annamme ajattelemisen aihetta joka päivä – suoraan sähköpostiisi.

Einstein

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota