Yhdysvaltalaisen SkyTran-yhtiön kehittämä samanniminen riippurata nostaa kiskot ilmaan. Kuuden metrin korkeudessa maan pinnasta olevassa kiskossa kulkee vaunuja, joissa on tilaa kahdelle matkustajalle. Vaunun ripustuslaitteessa on voimakkaita magneetteja, joita kiskossa oleva sähkökenttä työntää eteenpäin. Magneetit vähentävät kitkaa ja säästävät siten energiaa.
Riippurata vie vähemmän tilaa kuin tavanomaiset raiteet. Siksi riippuradan avulla on halvempaa rakentaa tiheä liikenneverkko, jossa kaikilla on lyhyt matka pysäkille.
SkyTrania on tarkoitus kokeilla Tel Avivissa Israelissa lähivuosina.
2. Taksilennokki voittaa autojonot
Kiinalaisen Ehang-yrityksen vaihtoehto ruuhkien tukkimalle maantieliikenteelle
on lennokas. Se on kehittänyt robotin ohjaaman lentotaksin. Viime vuoden alussa esitelty Ehang 184 voi kuljettaa yhden matkustajan. Ehang on saanut luvan koelentoihin Nevadassa Yhdysvalloissa.
Taksilennokki toimii niin, että matkustaja näpyttelee lennokin tietokoneelle päämääränsä osoitteen, minkä jälkeen ohjaustietokone hoitaa navigoinnin ja tarvittaessa myös yhteydenpidon muiden ilma-alusten kanssa yhteentörmäyksien välttämiseksi. Ehang 184 on vielä kehittelyvaiheessa. Esimerkiksi akun varaus riittää nykyisellään vain 23 minuutin lentoon.
3. Moduulibussit liittyvät yhteen ja erkanevat toisistaan automaattisesti
NEXT on tulevaisuuden kaupunkibussi. Next-bussien reitti määräytyy matkustajien tarpeen mukaan. Matkustaja kutsuu bussimoduulin puhelimen sovelluksella. Kun monta moduulia kulkee samaa reittiä, ne liittyvät yhteen. Kun tiet taas eroavat, sovellus kertoo samaan suuntaan matkustaville, mihin moduuliin heidän pitää siirtyä.
NEXT on vasta kehittelyasteella, mutta ideasta on julkaistu tämä video: