Lockheed Martin
vakoilukone, u2, speed racer, lockheed, Martin

U-2-koneen seuraaja: Miehittämätön vakoilukone valmiina testiin

Teknologiajätti Lockheed Martinin huippusalainen kehitysosasto Skunk Works on julkistanut videon legendaarisen vakoilukoneen seuraajasta.

Kaikkien vakoilukoneiden kuningattaren asemaa on käsittämättömän pitkään, 65 vuotta, pitänyt hallussaan Lockheed U-2, ”Dragon Lady”. Näillä yhdysvaltalaiskoneilla oli ratkaiseva rooli kylmässä sodassa. Yksi niistä esimerkiksi ammuttiin alas Neuvostoliitossa 1960 ja lentäjä vangittiin, mistä seurasi kansainvälinen kriisi.

Nyt seuraaja on valmis – eikä siinä ole lentäjää.

Lockheed Martin on juuri julkistanut videolla, miltä sen uusi miehittämätön vakoilukone, työnimeltään Speed Racer, näyttää.

Aviation Week -sivuston mukaan kyseessä on pieni lentäjätön robottikone, jossa on suihkumoottori ja lyhyet taakse kääntyvät siivet. Videolla kone lähtee lentoon suuremmasta lentokoneesta ja nousee sitten korkeampiin ilmakerroksiin.

Lockheed Martinin video esittelee asevalmistajan uutta StarDrive-konseptia, jolla voidaan tehdä entistä nopeammin uusia prototyyppejä lentokoneista ja aseista. Videolla on animaatio uudesta vakoilukoneesta, koodinimeltään Speed Racer.

Uudella tavalla rakennettu

Lockheed Martinin video esitettiin hiljattain asemessuilla. Sen idea on aivan uusi taistelukoneiden ja asejärjestelmien kehitystapa.

Idean nimi on StarDrive, ja se merkitsee koko tuotantokoneiston digitalisointia. Lockheed Martinin mukaan se voi lyhentää huomattavasti uusien edistyksellisten lentokoneiden kehittämisaikaa.

Nykyään voi uuden lentokoneen suunnittelu viedä jopa yli kymmenen vuotta – ja ennen kuin se on valmis, teknologia on ehkä jo vanhentunutta.

Uuden tuotantomenetelmän odotetaan muuttavan maailmankuulun kehitysosaston, Skunk Worksin, lennokkaat ideat todellisuudeksi entistä nopeammin.