Urban Air Port

Lentävät taksit saavat nyt oman kentän

Eri puolilla maailmaa kehitetään sähköllä toimivia ilma-aluksia, jotka voivat kuljettaa ihmisiä ja rahtia nopeasti suurkaupungeissa. Nyt alukset saavat ensimmäisen lentokentän. Se nousee Englantiin.

Usea yritys on kehittämässä sähkökäyttöisiä lentäviä takseja, joiden on määrä sukkuloida suurkaupungeissa. Nyt niille on myös luvassa ensimmäinen lentokenttä.

Urban-Air Port -yritys on kehittänyt konseptia yhteistyössä autonvalmistaja Hyundain kanssa, ja ensimmäinen lentotaksikenttä perustetaan Britanniaan Coventryyn marraskuussa 2021.

🎬 VIDEO: Katso lentokentän esittely

Suunniteltu pop up -kenttä saadaan toimintakuntoon hyvin nopeasti - Urban-Air Port kertoo sen valmistuvan jopa muutamassa päivässä.

Air-One-kenttä koostuu 40 metriä leveästä alustasta, jota voidaan nostaa ja laskea. Sitä nostetaan, kun lentävät taksit ovat laskeutumassa tai lähtemässä lentoon, ja lasketaan alas, kun taksit pysäköidään.

Laskeutumisalustaa voivat käyttää kaikki sähkökäyttöiset ilma-alukset, kuten Hyundain S-A1-taksi, joka otetaan käyttöön vuonna 2023.

© Hyundai

Laskeutumisalustan ympärillä on mahdollisuus ladata ja huoltaa takseja. Luonnollisesti alustalla on myös tilat matkustajien oleskeluun.

Tavoitteena 200 lentokenttää viidessä vuodessa

Alusta kootaan valmiista moduuleista, joten se voidaan helposti siirtää niin laivaston käyttöön merialueille kuin korkeiden rakennusten huipulle.

Alusta voi palvella kaikenlaisia sähkötoimisia ilma-aluksia, jotka nousevat ja laskeutuvat pystysuoraan. Näin tekee myös Hyundain oma lentotaksi, S-A1, jonka on määrä tulla kaupalliseen käyttöön vuonna 2023.

Urban-Air Port suunnittelee perustavansa 200 lentokenttää eri puolille maailmaa seuraavan viiden vuoden aikana.