Robotit ohjaavat pian maailman merien suurimpia aluksia

Kauppojen hyllyille tulevista tavaroista melkein 90 prosenttia on kuljetettu kontissa. Pian kuljetukset hoituvat itsestään: aluksista tulee täysin automaattisia, ja satamatyöntekijät korvataan riuskoilla roboteilla.

© Ken Ikeda Madsen

Euroopan suurimmassa konttisatamassa Rotterdamissa odotetaan uutta alusta saapuvaksi. Satamaan tulee runsaat 10 miljoonaa konttia vuosittain, mutta 1 000 hehtaaria laajalla satama-alueella ei ole paikalla yhtä ainutta työntekijää.

Satama toimii täysin robottien voimin

Robotit tekevät yhteistyötä

© Ken Ikeda Madsen

Suurten satamanostureiden kauko-ohjauksesta vastaa valvomo, jonka täsmälliset toimintaohjeet auttavat purkamaan aluksen lastin tehokkaasti ja turvallisesti.

© Ken Ikeda Madsen

Satamanosturin jäkeen autonominen konttilukki noutaa kontin. Terminaalin tietokonejärjestelmä ohjaa kontti­lukkia muun muassa laserantureiden ja magneettiraiteiden avulla.

© Ken Ikeda Madsen

Konttilukki siirtää kontin automaattisesti kontteja pinoavan ja pinoja siirtävän nosturin luo. Tämä määrittää sille parhaan paikan noutoajankohdan ja määränpään kannalta.

© Ken Ikeda Madsen

Kun noutava rekka saapuu terminaalin portille, sen tuulilasin vastaanottimeen lähetetään radioviesti. Auton lähetin vastaa siihen koodilla, jonka perusteella noutaja tunnistetaan.

Merten jättiläinen jättää kapteenin maihin

© Rolls Royce

Ilman ihmisiä toimiva satama on vasta ensimmäinen askel konttien automatisoidussa maailmassa. Nyt laivanmoottoreiden valmistaja Rolls Royce aikoo saada merien suurimmat laivat, konttialukset, seilaamaan ilman kapteenia.

Lue lisää konttien tulevaisuudesta juuri ilmestyneestä uudesta Tieteen Kuvalehdestä.