Väärä käännös vasempaan koitui 852 ihmisen kuolemaksi

Syyskuisena yönä 1994 M/S Estonia lähti Tallinnasta kohti Tukholmaa. Kovasta aallokosta huolimatta kaikki näytti sujuvan normaalisti – kunnes laivalla kaikui metallinen pamahdus. Tilanteesta kehittyi pian yksi Euroopan tuhoisimmista haaksirikoista.

Estonia 2014/14

Risto Ojassaarta ei tuulinen sää haitannut. Vähän ennen kuin 23-vuotias virolaismies kohta puolenyön jälkeen 28. syyskuuta 1994 kömpi vuoteeseensa, hän ihaili hytin ikkunasta näkymää, joka piirtyi pimeää yötaivasta vasten. Valkeat vaahtopäät kohosivat kuin korkeat muurit M/S Estonian ympärille ja saivat aluksen keinumaan reippaasti puolelta toiselle.

Tanssijaksi laivalle pestattu Risto ei vielä tiennyt, että illan esitys oli jäänyt hänelle ensimmäiseksi ja viimeiseksi Estonialla.

Kohtalokas käännös vasempaan Matkustajat eivät voineet aavistaa, että aluksen keulaportti repeytyy pian irti, koska sen saranat ja lukituslaitteet eivät olleet tarpeeksi vahvoja kestämään kovaa merenkäyntiä.

Oheinen video esittää, miten kiinnikkeet irtosivat ja vesi pääsi tulvimaan autokannelle: (Videota kannattaa katsoa äänettömänä, sillä taustamusiikilla ei ole sisällön kannalta merkitystä.)

Keulaportin irtoamisesta kului alle tunti siihen, kun suuri autolautta makasi merenpohjassa vietyään 852 ihmistä mukanaan kuolemaan.

Syynä katastrofin nopeaan etenemiseen oli muun muassa kapteenin nopea käännös vasempaan, mikä kärjisti tilanteen muutamissa minuuteissa.

Lue lisää Estonia-katastrofista Tieteen Kuvalehden numerosta 14/2014 voit lukea koko artikkelin Estonian tuhosta, joka vaati 852 uhria. Artikkeli kertoo muun muassa siitä, miten ihmiset yleensä käyttäytyvät hengenvaarallisissa tilanteissa ja miten Estonian matkustajat kamppailivat päästäkseen ulos aluksesta, jossa lattiat yhtäkkiä kääntyivät seiniksi.

Tieteen Kuvalehden tilaajana voit lukea artikkelin myös napsauttamalla alla olevaa painiketta: