Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Joulupukin on oltava 3 000 kertaa ääntä nopeampi

Erikoisvalmisteinen lämpökilpi ja 700 000 muuntogeenistä poroa. Joulupukin on kiihdytettävä rekensä melkoiseen vauhtiin ehtiäkseen joka paikkaan ajoissa.

Shutterstock

Porojen vetämä reki etenee yleensä noin 30–40 kilometrin tuntinopeudella. Joulupukki sen sijaan tarvitsee lentävän reen ehtiäkseen ajoissa joka paikkaan.

3 000 kertaa niin nopea kuin ääni

Joulupukin nopeuden voi arvioida ottamalla ensiksi selvää kilttien lasten määrästä maailmassa.

Maailmassa on noin 378 miljoonaa joulua viettävää lasta. Jos oletetaan, että joka perheessä on keskimäärin 3,5 lasta ja niistä ainakin yksi on kiltti, joulupukin on ehdittävä joulun aikana 108 miljoonaan kotiin.

Joulupukki saa hieman apua Maan kiertoliikkeestä, mikä tarkoittaa, että hänellä on vuorokaudessa käytössään normaalin 24 tunnin sijaan 31 tuntia.

Silti hänen pitää vierailla noin 1 000 kodissa sekunnissa.

Jos oletamme, että kiltit lapset jakautuvat maapallolle tasaisesti, joulupukin on taitettava 120,8 miljoonaa kilometriä.

Selvitäkseen tästä hänen on lennettävä noin 1 040 kilometrin sekuntinopeudella eli 3 000 kertaa niin nopeasti kuin ääni kulkee.

Sittenkin joulupukilla on vain 1/1000 sekunti aikaa laskeutua ja jakaa lahjat.

Poroilla on oltava megamuskelit

Jos jokainen kiltti lapsi saa lahjan, joka painaa noin yhden kilon, reki painaa matkaan lähdettäessä 108 miljoonaa kiloa.

Yksi poro pystyy vetämään noin 150 kilon taakkaa. Siksi joulupukin reen vetämiseen tarvitaan 720 000 poroa.

Poroja voidaan ehkä kuitenkin parannella geenitekniikalla niin, että niiden lihasmassa saadaan kasvamaan säätelemällä elimistössä syntyvän myostatiinin määrää.

© Shutterstock

Kuumat oltavat

Edellä mainitussa nopeudessa syntyy niin suuri kuumuus, että punanuttu kärähtäisi, jos hän ei ymmärtäisi suojautua kunnolla.

Kokeiden perusteella siirtymämetalleihin kuuluva volframi pinnoitettuna hafniumkarbidilla kestäisi 4 000 asteen kuumuuden.

Volframikilpi voisi auttaa joulupukkia saavuttamaan tarvittavan nopeuden ja jäämään henkiin reissustaan.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota