Saksalainen tulevaisuuden auto nousee siivilleen

Pieni saksalaisyritys on jo saanut lentävän autonsa siivilleen ja ahdistelee siten alan jättejä, kuten Airbusia ja Uberia. Hankkeen taustalta löytyy Euroopan avaruusjärjestö, ja se on juuri saanut 76 miljoonan euron rahoituksen.

Lilium Jet

Pieni saksalaisyritys ilmoittautuu Lilium Jetillään mukaan kilpailuun ensimmäisestä sarjatuotantoon tulevasta lentävästä autosta.

© Lilium

Se tuo mieleen 1980-luvun elokuvateattereiden valkokankaalla näytetyn scifi-filmin, mutta kun se laskeutui ensimmäiseltä testilennoltaan, oli selvää, että tulevaisuuden lentävät autot ovat pian totta.

Pieni saksalaisyritys Lilium on nyt toden teolla mukana kilpailussa, jossa kehitetään lentäviä autoja.

Euroopan avaruusjärjestö tukee yritystä, joka on juuri koonnut 76 miljoonan euron rahoituksen hankkeelleen.

Lentävä auto nousi siivilleen

Liliumin kilpailijat ovat siihen verrattuna suuria jättejä, kuten Airbus ja Uber, mutta siinä missä niiden versiot ovat vasta suunnitteluasteella, Lilium Jet on jo saatu ilmaan.

Ja tulos on todella vakuuttava.

Auto nousee ja laskeutuu pystysuoraan

Lilium Jet -autossa on 36 sähkökäyttöistä moottoria. Niistä jokainen pyörittää 12-lapaista potkuria, jotka toimivat sekä pysty- että vaakasuoraan.

Niiden ansiosta Lilium Jet voi nousta pystysuoraan ilmaan.

Kun auto on saavuttanut halutun korkeuden, moottorit kääntyvät vaakasuoraan, minkä jälkeen auto lentää samaan tapaan kuin perinteinen lentokone.

300 km/h sähkön voimin

Auto toimii vain sähköllä, ja se on siten sekä hiilidioksidineutraali että hiljainen. Se saavuttaa kuitenkin jopa 300 kilometrin tuntinopeuden ja lentää tunnin yhdellä latauksella.

Airbus esitteli aiemmin tänä vuonna Airbus Podin eli oman lentävän autonsa. Se on pienempi kuin Smart-auto, ja drone voi napata sen mukaansa.

Uber puolestaan arvioi, että lentäviä autoja on kaupallisilla reiteillä Dubaissa vuonna 2020.