Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lilium Jet

Pieni saksalaisyritys ilmoittautuu Lilium Jetillään mukaan kilpailuun ensimmäisestä sarjatuotantoon tulevasta lentävästä autosta.

© Lilium
Liikenne - Autot

Saksalainen tulevaisuuden auto nousee siivilleen

Pieni saksalaisyritys on jo saanut lentävän autonsa siivilleen ja ahdistelee siten alan jättejä, kuten Airbusia ja Uberia. Hankkeen taustalta löytyy Euroopan avaruusjärjestö, ja se on juuri saanut 76 miljoonan euron rahoituksen.

Se tuo mieleen 1980-luvun elokuvateattereiden valkokankaalla näytetyn scifi-filmin, mutta kun se laskeutui ensimmäiseltä testilennoltaan, oli selvää, että tulevaisuuden lentävät autot ovat pian totta.

Pieni saksalaisyritys Lilium on nyt toden teolla mukana kilpailussa, jossa kehitetään lentäviä autoja.

Euroopan avaruusjärjestö tukee yritystä, joka on juuri koonnut 76 miljoonan euron rahoituksen hankkeelleen.

Lentävä auto nousi siivilleen

Liliumin kilpailijat ovat siihen verrattuna suuria jättejä, kuten Airbus ja Uber, mutta siinä missä niiden versiot ovat vasta suunnitteluasteella, Lilium Jet on jo saatu ilmaan.

Ja tulos on todella vakuuttava.

Auto nousee ja laskeutuu pystysuoraan

Lilium Jet -autossa on 36 sähkökäyttöistä moottoria. Niistä jokainen pyörittää 12-lapaista potkuria, jotka toimivat sekä pysty- että vaakasuoraan.

Niiden ansiosta Lilium Jet voi nousta pystysuoraan ilmaan.

Kun auto on saavuttanut halutun korkeuden, moottorit kääntyvät vaakasuoraan, minkä jälkeen auto lentää samaan tapaan kuin perinteinen lentokone.

300 km/h sähkön voimin

Auto toimii vain sähköllä, ja se on siten sekä hiilidioksidineutraali että hiljainen. Se saavuttaa kuitenkin jopa 300 kilometrin tuntinopeuden ja lentää tunnin yhdellä latauksella.

Airbus esitteli aiemmin tänä vuonna Airbus Podin eli oman lentävän autonsa. Se on pienempi kuin Smart-auto, ja drone voi napata sen mukaansa.

Uber puolestaan arvioi, että lentäviä autoja on kaupallisilla reiteillä Dubaissa vuonna 2020.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota