Kaasuta vihreällä omallatunnolla

Uusi moottori takaa sen, että sama auto täyttää sekä perhe- että sporttimallin vaatimukset.

Ensimmäiset uudenlaisen moottorin saavat autot tulevat myyntiin 2018.

© NISSAN

Yli 20 vuoden kehitystyön tuloksena japanilaisinsinöörit ovat esitelleet autonmoottorin, joka ei tyydy kompromisseihin, sillä moottori on sekä taloudellinen että suorituskykyinen.

Kehitystyön tavoitteena on ollut moottori, joka vastaa joustavasti erilaisten ajotilanteiden tarpeisiin. Uusi Japanissa suunniteltu puristussuhdettaan säätävä Variable Com­pression-Turbo eli VC-T pääsee lähelle tavoitetta.

Tutustu uuteen moottoriin:

Moottori mukautuu millisekunneissa

Bensiinimoottorin puristussuhteesta riippuu, paljonko tietystä määrästä palavaa poltto­ainetta saadaan energiaa. Vaikka suuri puristussuhde tarkoittaa käytännössä hyvää hyöty­suhdetta, puristussuhdetta ei ole mahdollista kasvattaa rajattomasti.

Polttoaine syttyy nimittäin palamaan itsestään, kun sen puristuskestävyys ylittyy. Liekin törmätessä sytytystulpan sytyttämään liekkiin syntyy moottoria rasittava tai rikkova paine.

Rauhallisessa, tasaisessa matka-ajossa moottori säätyy automaat­tisesti käyttämään puristussuhdetta, joka säästää polttoainetta.

Kun tarvitaan paljon tehoa esimerkiksi ohitustilanteessa, automatiikka valitsee millisekunneissa tehokkaamman puristussuhteen ja syöttää reilusti bensiiniä sylintereihin.

Superteho ja 25 % vähemmän bensaa

Turboahtimellinen, kaksilitrainen 200 kilowatin nelisylinterinen VC-T kuluttaa noin neljäsosan vähemmän polttoainetta kuin Nissanin 3,5-litrainen V6, joka uutuuden on tarkoitus korvata.

Valmistaja on käyttänyt uuden moottorityypin kehittämiseen yli 20 vuotta.

© NISSAN

Japanilainen Infiniti on ilmoittanut, että ensimmäiset VC-T-moottorit tulevat myyntiin vuonna 2018.