Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Autonrengas puhdistaa ilmaa

Tulevaisuuden autonrenkaat puhdistavat pakoputkesta tulevat päästöt. Renkaisiin pannaan sammalta imemään hiilidioksidia.

Goodyear

Autonvalmistajat kehittelevät kaiken aikaa uusia autotyyppejä, jotka tuottavat vähemmän ilmansaasteita kuin ennen tai ehkä eivät tuota pakokaasuja lainkaan.

Autonrenkaita valmistava Goodyear menee yhden askelen edelle. Se on esitellyt rengasmallin, joka sen mukaan ei pelkästään tuota vähemmän ilmansaasteita vaan suorastaan puhdistaa ilmaa.

Renkaan keskellä on sammalta, ja kun auto etenee, ilmavirta kulkee sammalen läpi ja sammalen yhteyttäminen poistaa ilmasta hiilidioksidia ja tuottaa happea.

Renkaasta ei koskaan katoa ilma

Renkaan pintakuvio on suunniteltu niin, että se nostaa vettä tien pinnasta ja ohjaa sen sammaleeseen.

Rengasta ei täytetä ilmalla, vaan sen sisus koostuu tasaisin välein olevista vierekkäisistä kumilevyistä. Valmistajan mukaan rakenne on kevyt ja se antaa samalla renkaalle hyvän pidon ja vaimentaa töyssyä.

Valmistajan suunnitelmissa on myös panna sammalen yhteyttämistuotteet tuottamaan energiaa, joka käyttäisi renkaaseen sulautettavaa tekniikkaa.

© Goodyear

Renkaaseen on kaavailtu muun muassa antureita, jotka seuraavat renkaan liikkeitä, ja merkkivaloa vanteeseen, jotta muut tiellä liikkujat näkevät paremmin auton liikkeet.

Goodyear on laskenut, että jos Pariisin 2,5 miljoonassa autossa olisi sammalrenkaat, ne poistaisivat ilmasta vuodessa 4 000 tonnia hiilidioksidia ja tuottaisivat 3 000 tonnia happea. Renkaat on määrä valmistaa kierrätyskumista.

Pyöriminen ylläpitää yhteyttämistä

Goodyearin Oxygene-renkaan rakenne on suunniteltu ruokkimaan sammalta vedellä ja hiilidioksidilla.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota