Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

aptera, aurinkopaneeli, aurinkovoima, sähköauto, toimintamatka

Apteran aurinkopaneelien kokonaispinta-ala on yli kolme neliömetriä.

© Aptera Motors
Liikenne - Autot

Aurinkosähköauto saa 1 500 kilometrin toimintamatkan

Ensimmäinen aurinkovoimalla kulkeva sarjavalmisteinen sähköauto tekee tuloaan. Siinä on kolme neliömetriä aurinkopaneelia.

Aptera Motorsin kolmipyöräinen sähköauto on muotoiltu niin erikoisesti, että se vaikuttaa scifiltä, mutta se on pian täyttä totta.

Kunnianhimoisessa aurinkosähköautohankkeessa ollaan yhtiön mukaan kohta lanseerausvaiheessa. Tilauksia on tehty yli 7 000, ja sarjatuotannon rahoituksen pitäisi olla kunnossa.

Sähkö paneelista tai pistorasiasta

Auton eniten huomiota herättävä piirre on aurinkopaneelipinta, joka lataa akkuja pilvettöminä päivinä. Keulaan, kattoon ja perään sisältyy kolme neliömetriä vaihdettavia aurinkopaneeleja.

Aptera Motorsin mukaan aurinkoon päiväksi pysäköidyn auton akustossa riittää virtaa noin 60 kilometrin ajoon. Latautumisolosuhteiden pitää olla kuitenkin hyvät: auringon pitää paistaa pilvettömältä taivaalta.

Akusto takaa teoreettisen 1 500 kilometrin toimintamatkan. Jo 12 minuutin pistokepikalatauksella saa 200 lisäkilometriä – säästä riippumatta.

aptera, sähköauto, aerodynamiikka, aurinkoenergia

Apteran muotoilussa aerodynamiikka oli keskeisellä sijalla.

© Aptera Motors

Sähkösydän johti rajuun muotoiluun

Tavallisin automalli on laatikko, jonka kulmia on jossain määrin pyöristetty.

Aptera on toista maata, sillä sen rakenteen on tarkoitus minimoida ilmanvastus. Samasta syystä pyöriä on vain kolme ja kori on pisaranmallinen.

Koska tavallinen auto kuluttaa jopa 60 prosenttia polttoaineesta ilman syrjäyttämiseen, Aptera Motors otti suunnittelun lähtökohdaksi pienimmän mahdollisen ilmanvastuksen.

Yhdysvalloissa Apteraa aletaan myydä noin 25 000 dollarilla, kun tuotanto saadaan käyntiin vuoden loppuun mennessä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota