aeromobil

Aeromobil: Yhdistetty lentokone ja formula 1 -auto

Aeromobil on prototyyppivaiheessa, mutta kehittäjän mukaan valmistus voi alkaa parin vuoden päästä.

maanantai 6. tammikuuta 2014 teksti Antje Gerd Poulsen

160 km/h maassa ja 200 km/h ilmassa

Aeromobil näyttää suunnilleen siltä, mikä voisi syntyä, kun formula 1 -auton ja lentokoneen osia yhdistellään luovasti. Aeromobil on yksi uusista lentävistä automalleista. Se on vasta prototyyppivaiheessa, mutta muita malleja voi jo ostaakin. Vempaimen huippunopeus on maassa 160 km/h ja ilmassa 200 km/h.

Näppärä nousussa ja laskussa

Lentokyvyn mobiilille antavat kokoontaitettavat siivet, pieni tehokas 74,5 kilowatin lentokonemoottori ja potkuri. Siipien laskusiivekkeet tuottavat lisänostetta nousussa ja auttavat jarruttamaan laskeuduttaessa. Näin nousuun ja laskuun tarvittava kiihdytys- ja jarrutusmatka on saatu lyhyeksi.

Koneessa on käytetty terästä ja hiilikuitua, joilla kokonaispaino on saatu pysymään 450 kilossa.

20 vuoden projekti

Aeromobilin takana on slovakialainen Stefan Klein, joka on käyttänyt lentoauton kehittelyyn jo 20 vuotta. Kleinin tavoitteena on, että jonain päivänä lentoauto on arkinen kulkuväline, joka voidaan pysäköidä mille tahansa parkkipaikalle ja tankata tavallisella huoltoasemalla. Toistaiseksi lentävillä autoilla saa liikkua vain lentokentältä toiselle. Ohjaajan lisäksi Aeromobileen mahtuu yksi matkustaja.

Aeromobil on prototyyppivaiheessa, mutta kehittäjän mukaan valmistus voi alkaa parin vuoden päästä.

Aeromobil Flying Car

Hinta: Ei tiedossa Saatavissa: Prototyyppi vasta testivaiheessa Huippunopeus maassa/ilmassa: 160/200 km/h Suurin lentokorkeus: Ei tiedossa Moottori: 74,5 kW (100 hv) Rotax 912 -moottori Matkustajapaikkoja: Ohjaaja + 1 Paino: 450 kg Vahvuus: Nopea sekä maassa että ilmassa

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: