Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuljettajaton kilpa-auto

Robocar on maailman ensimmäinen kilpa-auto, joka liikkuu ilman kuljettajaa.

© Roborace
Liikenne - Autot

320 km/h – ilman kuljettajaa

Robocarissa kuljettaja on vaihtunut supertietokoneeseen, joka ratkoo 24 biljoonaa laskutoimitusta sekunnissa. Roborace-kilpailuissa 20 autoa mittelee voimiaan maailman ensimmäisissä robottiautojen kisoissa.

Radalla pyyhältävä auto muistuttaa ulkoisesti minkä tahansa kilpa-autoa osallistujaa. Siinä on kuitenkin ratkaiseva ero: autossa ei istu ketään kääntämässä rattia eikä painamassa kaasua.

Auto on nimeltään Devbot, ja se on niin sanotun Robocarin prototyyppi. Robocarin on määrä osallistua maailman ensimmäiseen robottiautojen rallikisaan – Roborace-kilpailuun.

Testiajo kehittää tekniikkaa

Robocaria kehittävät insinöörit kokeilevat autojen rajoja testiajossa, jotta he löytävät virheet ja voivat hioa tietokonetekniikan huippuunsa ennen kuin oikea auto lähetetään baanalle.

Testeissä auto on ajanut yli 180 kilometrin tuntinopeutta. Se on kova vauhti silloin, kun rattia kääntää tietokone, mutta se on yhä kaukana siitä 320 kilometrin tuntinopeudesta, johon robottiauton on määrä yltää.

Katso tästä, miltä kierros radalla näyttää, kun auto ajaa ilman ratin takana ohjaavaa kuljettajaa:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota