Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Airbus Pop.Up
© Airbus/Italdesign
Liikenne

Airbus esittelee tulevaisuuden kulkuneuvon

Ranskalainen lentokoneenvalmistaja on luonut konseptin, joka yhdistää auton, lennokin ja Hyperloopin. Kulkuneuvoa ohjaa tekoäly.

Mikäli Airbus saa päättää, käytät tulevaisuudessa vain yhtä ainoaa kulkuneuvoa – riippumatta siitä, minne olet matkalla.

Ranskalainen lentokoneenvalmistaja on esitellyt Pop.Up-konseptin ehdotukseksi siitä, miltä tulevaisuuden kulkuvälineet näyttävät.

Jos ranskalaisten visio toteutuu, liikut aikanaan monitoimisella kahden hengen matkustajakapselilla.

Lentokone, auto ja juna yhdessä

Kapseli ei ole itsenäinen ajoneuvo, vaan se liitetään tarpeen mukaan erilaisiin moduuleihin.

Pyörämoduulillaan se kuljettaa sinua kaupungilla kuin auto, mutta jos liikenne on ruuhkaista, pyörät vaihtuvat lennokkimoduuliin, jonka avulla voit leijailla lyhyehköjä matkoja autojonojen yläpuolella.

Jos määränpää on kaukana, kapseli kytkeytyy toisiin kapseleihin ja muodostaa junan, joka kulkee Hyperloopissa – alipaineisessa suurnopeustunnelissa.

Tekoäly hoitaa kaiken

Koko matkaa ohjaa tekoäly. Sinun pitää ainoastaan kertoa, mistä olet lähdössä ja missä haluat nousta kyydistä pois. Kapseli selvittää itse, mikä on helpoin reitti paikasta A paikkaan B.

Matkan varrella saat lisäksi erilaista informaatiota. Se tapahtuu lisätyn todellisuuden avulla. Tekoäly aistii myös mielialasi ja säätää kapselin valot sen mukaan.

Konsepti on kehitetty yhteistyössä Italdesign-yrityksen kanssa. Se tunnetaan myös monien automerkkien – muun muassa alkuperäisen VW Golfin – suunnittelusta

Kyseessä on vasta tulevaisuuskonsepti, joten Airbus ei ole ilmoittanut päivämäärää, jolloin tuotanto mahdollisesti käynnistetään.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota