Airbus esittelee tulevaisuuden kulkuneuvon

Ranskalainen lentokoneenvalmistaja on luonut konseptin, joka yhdistää auton, lennokin ja Hyperloopin. Kulkuneuvoa ohjaa tekoäly.

Airbus Pop.Up
© Airbus/Italdesign

Mikäli Airbus saa päättää, käytät tulevaisuudessa vain yhtä ainoaa kulkuneuvoa – riippumatta siitä, minne olet matkalla.

Ranskalainen lentokoneenvalmistaja on esitellyt Pop.Up-konseptin ehdotukseksi siitä, miltä tulevaisuuden kulkuvälineet näyttävät.

Jos ranskalaisten visio toteutuu, liikut aikanaan monitoimisella kahden hengen matkustajakapselilla.

Lentokone, auto ja juna yhdessä

Kapseli ei ole itsenäinen ajoneuvo, vaan se liitetään tarpeen mukaan erilaisiin moduuleihin.

Pyörämoduulillaan se kuljettaa sinua kaupungilla kuin auto, mutta jos liikenne on ruuhkaista, pyörät vaihtuvat lennokkimoduuliin, jonka avulla voit leijailla lyhyehköjä matkoja autojonojen yläpuolella.

Jos määränpää on kaukana, kapseli kytkeytyy toisiin kapseleihin ja muodostaa junan, joka kulkee Hyperloopissa – alipaineisessa suurnopeustunnelissa.

Tekoäly hoitaa kaiken

Koko matkaa ohjaa tekoäly. Sinun pitää ainoastaan kertoa, mistä olet lähdössä ja missä haluat nousta kyydistä pois. Kapseli selvittää itse, mikä on helpoin reitti paikasta A paikkaan B.

Matkan varrella saat lisäksi erilaista informaatiota. Se tapahtuu lisätyn todellisuuden avulla. Tekoäly aistii myös mielialasi ja säätää kapselin valot sen mukaan.

Konsepti on kehitetty yhteistyössä Italdesign-yrityksen kanssa. Se tunnetaan myös monien automerkkien – muun muassa alkuperäisen VW Golfin – suunnittelusta

Kyseessä on vasta tulevaisuuskonsepti, joten Airbus ei ole ilmoittanut päivämäärää, jolloin tuotanto mahdollisesti käynnistetään.