Muuta maalle, pelastut zombikuolemalta

Jos nyky-yhteiskunnassa alkaisi levitä zombie-epidemia, yhdysvaltalaiset tutkijat tietävät, miten siitä selviäisi hengissä: muuttamalla maalle.

nb_u10 Zombies

Jos pelkäät, että World War Z -elokuvan ja The Walking Dead -tv-sarjan zombikohtaukset muuttuvat todeksi, sinun kannattaa lukea tämä juttu.

Yhdysvaltalaisen Cornellin yliopiston tutkijat suosittelevat nimittäin ottamaan tosissaan hevibändi Iron Maidenin laulun sanat ”run to the hills” – juokse kukkuloille.

Zombihyökkäys keskittyy kaupunkeihin

Tutkijat käyttivät samaa mallia, jolla normaalisti kartoitetaan todellisten tautiepidemioiden leviämistä, ja arvioivat, kenellä Yhdysvalloissa olisi suurin todennäköisyys selvitä hengissä zombihyökkäyksestä.

Simuloimalla tuhansia zombihyökkäyksiä 307-miljoonaisessa väestössä tutkijat tulivat siihen tulokseen, että parhaimmat selviytymismahdollisuudet olisivat harvaan asuttujen alueiden, kuten Kalliovuorten, asukkailla. Kaupunkiväestö sen sijaan olisi suurimmaksi osaksi hyvin nopeasti tuhoon tuomittu.

Zombeilla saa huomiota

Koko ajatus on luonnollisesti täysin fiktiivinen. Tutkijaryhmän johtaja, fyysikko Alex Alemi, kertoo ottaneensa zombit esimerkiksi, jotta hän saisi huomiota malleille, joilla arvioidaan oikeiden sairauksien leviämistä.

Alemi ja hänen kollegansa esittivät raporttinsa Yhdysvalloissa fyysikkokonferensissa. He käyttivät SIP-mallia, jossa väestö jaetaan kolmeen ryhmään: altistuneisiin, tartunnan saaneisiin ja parantuneisiin tai kuolleisiin.

Voit olla tietämättäsi zombie

Aivoja syövät zombit ovat mielikuvituksen tuotetta, mutta tosielämässä loinen voi aiheuttaa isännälleen tilan, jossa tämä alkaa käyttäytyä zombin tavoin: