Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tutkimuksessa todettiin, että solunsalpaajien ja kannabiksen järjestys määrää sen, miten tehokasta hoito on.

© Shutterstock
Lääketiede - Syöpä

Uusi tutkimus: Kannabis lisää solunsalpaajien tehoa

Kannabiksen ja solunsalpaajien yhdistelmän on havaittu olevan tehokas ase syöpää vastaan, todetaan tuoreessa brittitutkimuksessa. Tutkijat toivovat, että tulokset poikivat vaihtoehtoisen syövän hoitomuodon, jolla on vähemmän sivuvaikutuksia kuin nykyhoidoilla.

Skleroosi, ahdistus, Alzheimerin tauti ja epilepsia.

Kannabiksen vaikuttavalla aineella hoidettavien sairauksien lista on jo aika pitkä.

Nyt uudessa brittitutkimuksessa on todettu, että kannabis lisää myös solunsalpaajien tehoa taistelussa syöpäsolujavastaan.

Järjestys ratkaisee

Lontoon yliopiston onkologit ovat jo pitkään tutkineet kannabiksen vaikutusta leukemiasoluihin laboratorio-olosuhteissa.

Heidän havaintonsa osoittavat, että niin kutsutut kannabinoidit vahvistavat solunsalpaajien vaikutusta. Ratkaisevaa yhdistelmähoidon teholle on näiden aineiden järjestys.

Kannabis nimittäin tehoaa ainoastaan silloin, kun sitä annetaan solunsalpaajien jälkeen, tutkijat selittävät.

”Olemme todistaneet, että juuri aineiden järjestyksellä on ratkaiseva merkitys”, kertoo tutkimuksen johtajaWai Liu Newatlas-sivustolle.

Solunsalpaajia ilman sivuvaikutuksia

Tutkimus on edelleen hyvin varhaisessa vaiheessa, sillä vaikutus on vasta todettu soluissa elimistön ulkopuolella. Kokeita ei siis ole vielä tehty eläimillä tai ihmisillä.

Tutkijat toivovat kuitenkin, että yhdistelmähoidon ansiosta tulevaisuudessa syöpäsairaille ihmisille voidaan antaa pienempiä annoksia solunsalpaajia, jolloin myös sivuvaikutukset ovat lievempiä.

Tutkimusryhmä korostaa kuitenkin, että tuloksia ei saa tulkita niin, että itse kukin voisi kokeilla kannabista syövän hoidossa.

”Tutkimuksessa käytetty voimakkuus on täysin eri asia kuin se, mikä hashiksen polttamisessa saadaan, joten vaikutus ei ole sama”, toteaa Wai Liu Newatlas-sivustolle.

Lue myös:

coronavirus
Sairaudet

Koronaviruspäivitys: Lue katsaus tästä

115 minuuttia
Syöpä

Mehiläisen myrkky nitistää aggressiivisen rintasyövän

2 minuuttia
Syöpä

Uusi suodatin sieppaa syöpäsolut

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota