Immunoterapia opettaa elimistön tappamaan syövän
Immunoterapiaksi kutsuttu hoitomuoto on osoittautunut tehokkaaksi aseeksi syöpää vastaan. Se usuttaa immuunijärjestelmän hyökkäämään syöpäsolujen kimppuun. Isokin kasvain voi hävitä jäljettömiin jo muutamassa viikossa.

Immunoterapiaksi kutsuttujen aineiden käyttö yleistyy sairaaloissa. Ne tukevat potilaan immuunijärjestelmää niin, että elimistö pystyy tappamaan syöpäkasvaimet itse.
Jo nyt uusilla hoitomuodoilla on onnistuttu parantamaan potilailta muun muassa leukemia. Yhdessä uskomattomimmista menestystarinoista senttimetrien kokoinen ihosyöpäkasvain katosi muutamassa viikossa.
Nyt kaksi menetelmän takana olevaa tutkijaa on saanut lääketieteen Nobelin palkinnon.
Immunoterapia pönkittää elimistön valmiuksia
Immunoterapia ei solunsalpaajien ja sädehoidon tavoin kohdistu syöpäsoluihin. Sen sijaan se stimuloi immuunijärjestelmää niin, että elimistö pystyy itse taistelemaan syöpäsoluja vastaan.
Immunoterapia voi periaatteessa tappaa syöpäsolut ilman muita hoitomenetelmiä samalla lailla kuin elimistö pystyy yleensä hankkiutumaan itse eroon haitallisista bakteereista ja viruksista.
Syöpäsoluja ei ole kuitenkaan yhtä helppo kukistaa, sillä ne suojautuvat immuunijärjestelmän hyökkäyksiltä monin tavoin. Immunoterapia riisuu syöpäsolut aseista niin, että elimistön omat joukot pääsevät tappamaan ne.