Shutterstock
Influenssa

Näin sinusta ei tule influenssaviruksen seuraavaa uhria

Influenssakausi on taas alkanut, joten monen nenä vuotaa ja otsalle nousee kuuma hiki. Lue tästä, miten sinusta ei tule influenssaviruksen seuraavaa uhria.

Nenä vuotaa, jäseniä särkee, ja hikikarpalot vierivät kuumeesta hehkuvalla otsalla.

Joka vuosi kolmesta viiteen miljoonaa ihmistä sairastaa influenssan.

Täällä pohjoisilla leveysasteilla influenssa riehuu yleensä talvikuukausina joulukuusta maaliskuuhun ja epidemiakausi kestää neljästä kuuteen viikkoa.

Noin viidennes väestöstä sairastuu. Sinun ei tarvitse kuulua heidän joukkoonsa, kun noudatat näitä kahdeksaa vinkkiä, joilla vältät tartunnan:

  1. Vältä paikkoja, joissa ihmiset pakkautuvat pieneen tilaan, esimerkiksi busseja ja konsertteja.

  2. Kun pysyttelet kaukana sairastuneista ihmisistä, et saa pisaratartuntaa.

  3. Pese kädet vedellä ja saippualla tai desinfiointiaineella, kun olet koskettanut ovenkahvoja tai kaiteita, joissa voi olla influenssaviruksia.

  4. Älä hiero silmiäsi tai nenääsi tai pure kynsiäsi, sillä käsissäsi saattaa olla viruksia, jotka löytävät siten tiensä elimistöösi.

  5. Juo vettä, niin elimistösi pysyy nesteytettynä. Neste pitää limakalvot paksuina ja kosteina, jolloin virusten on vaikeampaa tunkeutua sinuun.

  6. Pidä kotisi ja työpaikkasi puhtaana. Tuuleta hyvin monta kertaa päivässä. Viruksia on vähemmän ulkoilmassa kuin sisäilmassa.

  7. Vahvista elimistösi puolustusjärjestelmää vähintään kahdeksan tunnin yöunilla, terveellisellä ruoalla ja liikunnalla ulkoilmassa.

  8. Vältä savua, joka ärsyttää limakalvoja ja heikentää immuunipuolustusta ja tekee sinusta siten alttiimman tartunnalle.