Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

nb_u41 ebolatest
Lääketiede - Ebola

Läpimurto: Ebolahoito tepsii

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat onnistuneet kokeessa parantamaan kolme apinaa, joilla oli ebolatartunta.

Tieteellisessä Nature-aikakauslehdessä on julkaistu raportti lähes kuukauden kestäneestä testistä, jossa kokeiltiin uuden ebolahoidon tehoa. Raportti osoittaa, että yhdysvaltalaislääkärit pystyvät parantamaan ebolatartunnan saaneet kädelliset.

TKM-Ebola-Guinea-lääkeainetta testattiin kuudella apinalla, joista puolet sai hoitoa ja puolet toimi vertailuryhmänä.

Yhdeksän päivän kuluttua tartunnasta vertailuryhmän apinat kuolivat, vaikka lääkeainetta saaneet olivat vielä viikkojen päästä elossa ja terveitä.

Ebolalääke huijaa viruksen perimää

TKM-Ebola-Guinea tepsii sellaiseen ebolan muotoon, joka aiheutti Länsi-Afrikan epidemian ja johon on maaliskuun 2014 jälkeen kuollut yli 10?000 ihmistä.

Lääkeaine koostuu ebolaviruksen perimää muistuttavista geeninpätkistä, jotka pääsevät ujuttautumaan viruksen saastuttamiin soluihin ja neutraloimaan sairauden.

Lääkkeen kehittäneet tutkijat haluavat aloittaa nyt kokeet ihmisillä. Ensimmäisten tulosten oletetaan valmistuvan ennen vuoden loppua.

Ebola voi muuttua vaarallisemmaksi

Hoitoa tappavaa tautia vastaan etsitään yhä kiivaammin, sillä tutkijat pelkäävät viruksen mutatoituvan ja tulevan yhä vaarallisemmaksi, ennen kuin hoito keksitään.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota