Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

migreeni
Lääketiede

Migreenisi johtuu vitamiinien puutteesta

Maailmassa melkein miljardi ihmistä kärsii lamauttavasta päänsärystä, migreenistä. Pian tuskat voivat olla ohi, sillä tutkijat ovat ehkä löytäneet syyn siihen, miksi migreeni iskee.

Voimakas päänsärky, oksentelu, näköhäiriöt ja yliherkkyys valolle, äänille, hajuille ja kosketukselle.

Migreeni on paljon pahempi vaiva kuin vain kova päänsärky. Rajut migreenioireet vaivaavat WHO:n mukaan noin 15:tä prosenttia maailman väestöstä.

Lamaannuttavan kivun syy on askarruttanut tutkijoita pitkään, mutta nyt näyttää siltä, että asia alkaa selvitä.

Aivoilta puuttuu vitamiineja

Tutkimuksessa, jonka tulokset on juuri esitelty Amerikan päänsärky-yhdistyksen vuosikokouksessa (American Headache Society), osoitettiin selvä yhteys migreenin ja tiettyjen vitamiinien puutosten välillä.

Migreeni olisi siis merkki D-vitamiinin , riboflaviinin (B2-vitamiinin), folaatin ja koentsyymi Q 10:n puutteesta.

Tutkimuksessa testattiin 7 691 koehenkilön vitamiinitasot ja tuloksia verrattiin siihen, miten herkästi he saavat migreenikohtauksia.

Tutkijat uskovat aivojen käynnistävän voimakkaat oireet siksi, että niiltä puuttuu yhtä tai useampaa näistä vitamiineista.

Migreeni vaivaa eniten naisia

Jyskyttävä ja usein toispuolinen päänsärky iskee eri tavoin miehiin ja naisiin – ja useimmiten migreeni vaivaa naisia.

Tutkimuksen mukaan tämä johtuu siitä, että naiset reagoivat herkemmin koentsyymi Q 10:n puutteeseen, kun taas miehillä D-vitamiinin puute aiheuttaa voimakkaammat oireet, mutta D-vitamiinia on helpompi saada lisää kuin koentsyymi Q 10:tä.

Tutkijat korostavat kuitenkin, että asiaa pitää vielä tutkia tarkemmin, ennen kuin migreeniin saadaan kehitettyä siihen täydellisesti tehoava lääke.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota