Peniksestä tehdään herkkä vagina

Emättimen luomisessa hyödynnetään penistä niin, että alapään ja aivojen eroottisten alueiden välinen tunteiden kiitotie pysyy auki. Transsukupuolinen voi sen ansiosta olla seksuaalisesti tyydyttävässä yhdynnässä.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Kivespussi avataan ja kivekset poistetaan

Kivespussi leikataan auki peniksen juuresta alaspäin. Siemenjohtimet katkaistaan, ja kumpikin kives otetaan pois. Kivespussin puoliskoista syntyvät ihotaskut säilytetään.

 

Penis paloitellaan ja paisuvaiset hylätään

Lääkäri viiltää esinahan irti terskasta ja vetää sen yhdessä peniksen vartta ympäröivän ihon kanssa peniksen juureen.

Näin sisäosat tulevat esiin. Terska irrotetaan kahdesta paisuvaiskudoksesta ja virtsaputkesta, mutta se säilyttää herkkyytensä, koska hermoradat säilyvät. Virtsaputki, hermo ja terska vedetään ihon läpi. Paisuvaiset sen sijaan heitetään pois.


Klitoris ja uusi virtsaputken suu luodaan

Peniksen juuren yläpuolelle tehdään ihoon kaksi reikää klitorista ja virtsaputkea varten. Klitoris muotoillaan terskasta ja se pistetään ylemmän reiän läpi. Alemman reiän kautta kulkee virtsaputki, joka muotoillaan uudelleen.

Alemmasta reiästä tulee virtsaputken suu. Peniksen iho leikataan auki ja pannaan yhteen virtsaputken kanssa, jolloin läpimitta kasvaa. 

 

Vagina viimeistellään häpyhuulilla

Laajentunut esinahka käännetään nurin työntämällä se vatsaonteloon siitä kohdasta, jossa penis oli. Näin syntyy vaginan sisäpinta, ja siihen johtavasta reiästä tulee emätinaukko. Vagina ommellaan kiinni ristiluuhun, jotta se asettuu oikeaan kohtaan lantio-ontelossa. 

Kivespussin iho muotoillaan niin, että siitä muodostuvat sekä sisemmät että ulommat häpyhuulet.

SUKELLA ELIMISTÖN SALOIHIN, tilaa Tieteen Kuvalehti

NÄIN LEIKKAUS SUORITETAAN

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: