Brittioikeus tuomitsi äidin rokotuttamaan lapsensa

Britanniassa kahden pojan äiti on saanut oikeuden tuomion siitä, että hän toimi vastoin lasten parasta jättämällä rokottamatta lapsensa. Ratkaisussa tuomari korosti sitä, että äiti ei saanut yhtä ainoaa lääkäriä vahvistamaan kantaansa.

Rokottaminen

Tuomioistuin ei löytänyt juridisia eikä lääketieteellisiä perusteita sille, että äiti saisi jättää lapsensa rokottamatta.

© Shutterstock / Thinglass

"Olen pahoillani, että äiti kokee tämän epäoikeudenmukaisena, mutta minun tehtäväni on huolehtia siitä, että toimitaan lapsen parhaaksi."

Tuomari Mark Rogers ei epäröinyt, kun hän julisti tuomionsa tapauksessa, jossa toinen vanhemmista ei halunnut rokotuttaa lapsiaan, kertoo brittilehti The Telegraph.

Rokottamista vastustanut äiti joutuu nyt ottamaan pojilleen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset muun muassa poliota, tuhkarokkoa, aivokalvontulehdusta ja kurkkumätää vastaan.

Ei luottoa lääkäreihin

Lasten isä oli turvautunut oikeustaisteluun saadakseen äidin suostumaan poikien rokottamiseen. Oikeudessa äiti selitti, että hän ei usko rokotteiden olevan hyväksi lapsille.

Nainen perusteli päätöstään sillä, että hän ja lapset ovat vegaaneja ja että hän haluaa antaa lapsille vain "luonnollisia tuotteita" ja pitää heidän elimistönsä "niin myrkyttömänä kuin vain mahdollista".

"Rokotteet eivät ole vegaanituotteita, eikä yksikään lääkäri halua arvostella rokottamista, sillä hän menettäisi työnsä", äiti sanoi ja jatkoi:

"On luonnotonta, että ihmiseen ruiskutetaan jotain metalliesineellä, ja vegaanina en halua, että lapseni saavat elimistöönsä jotain, jota on kasvatettu eläinsoluissa tai testattu eläimillä."

Vastoin lapsen parasta

Oikeus ei kuitenkaan katsonut äidin perustelujen riittävän vaan painotti sitä, että äiti ei ollut saanut yhtä ainutta lääkäriä tukemaan omia näkemyksiään.

Oikeuden tuomari antoi sen sijaan päätöksen, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia:

Rokottamisen kieltäminen lapselta on vastoin lapsen parasta – ja laitonta.