Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rokottaminen

Tuomioistuin ei löytänyt juridisia eikä lääketieteellisiä perusteita sille, että äiti saisi jättää lapsensa rokottamatta.

© Shutterstock / Thinglass
Lääketiede - Lääkkeet

Brittioikeus tuomitsi äidin rokotuttamaan lapsensa

Britanniassa kahden pojan äiti on saanut oikeuden tuomion siitä, että hän toimi vastoin lasten parasta jättämällä rokottamatta lapsensa. Ratkaisussa tuomari korosti sitä, että äiti ei saanut yhtä ainoaa lääkäriä vahvistamaan kantaansa.

"Olen pahoillani, että äiti kokee tämän epäoikeudenmukaisena, mutta minun tehtäväni on huolehtia siitä, että toimitaan lapsen parhaaksi."

Tuomari Mark Rogers ei epäröinyt, kun hän julisti tuomionsa tapauksessa, jossa toinen vanhemmista ei halunnut rokotuttaa lapsiaan, kertoo brittilehti The Telegraph.

Rokottamista vastustanut äiti joutuu nyt ottamaan pojilleen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset muun muassa poliota, tuhkarokkoa, aivokalvontulehdusta ja kurkkumätää vastaan.

Ei luottoa lääkäreihin

Lasten isä oli turvautunut oikeustaisteluun saadakseen äidin suostumaan poikien rokottamiseen. Oikeudessa äiti selitti, että hän ei usko rokotteiden olevan hyväksi lapsille.

Nainen perusteli päätöstään sillä, että hän ja lapset ovat vegaaneja ja että hän haluaa antaa lapsille vain "luonnollisia tuotteita" ja pitää heidän elimistönsä "niin myrkyttömänä kuin vain mahdollista".

"Rokotteet eivät ole vegaanituotteita, eikä yksikään lääkäri halua arvostella rokottamista, sillä hän menettäisi työnsä", äiti sanoi ja jatkoi:

"On luonnotonta, että ihmiseen ruiskutetaan jotain metalliesineellä, ja vegaanina en halua, että lapseni saavat elimistöönsä jotain, jota on kasvatettu eläinsoluissa tai testattu eläimillä."

Vastoin lapsen parasta

Oikeus ei kuitenkaan katsonut äidin perustelujen riittävän vaan painotti sitä, että äiti ei ollut saanut yhtä ainutta lääkäriä tukemaan omia näkemyksiään.

Oikeuden tuomari antoi sen sijaan päätöksen, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia:

Rokottamisen kieltäminen lapselta on vastoin lapsen parasta – ja laitonta.

Lue myös:

Ihminen

Uusi havainto: Luurankosi elää

14 minuuttia
coronavirus
Sairaudet

Koronaviruspäivitys: Lue katsaus tästä

59 minuuttia
Terveys

Tieteen tuomio: näin monta tuntia tarvitset unta

9 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota