Kuvauslaitteen magneetissa on valtava voima
Kun hoitaja pyytää poistamaan lävistyskorut ennen magneettikuvaukseen menoa, siihen on hyvä syy. Magneettikuvauslaite sisältää magneetin, joka pystyy vetämään puoleensa satojen kilojen painosta metallia.

Toiminnallinen magneettikuvaus paljasti, mihin aivojen osiin eri tunteet paikantuvat.
Magneettikuvauslaite luo voimakkaita magneettikenttiä
Magneettikuvauslaite rätisee ja paukkuu, minkä vuoksi kuvaustilanne saattaa potilaasta tuntua epämiellyttävältä. Magneettikuvaus on kuitenkin oivallinen tapa selvittää monia sairauksia.
Kovat äänet tulevat laitteen supervoimakkaasta sähkömagneetista. Magneettikuvauslaite toimii niin, että laitteen synnyttämiä magneettikenttiä kytketään päälle ja pois pienin väliajoin.
Magneettikuvaus perustuu kudosten sisältämän veden vetyatomien värähtelyyn. Ihmiskehon vesimolekyyleissä on kaksi magneetin tavoin toimivaa vety-ydinhiukkasta, protonia, joiden liikkeitä kuvauksessa häiritään radioaalloilla. Kun protonit häirinnän loputtua palaavat taas luonnolliseen asentoonsa, niistä lähtee signaaleja, jotka kuvauslaite vastaanottaa ja joista muodostetaan tietokoneella kuva.
Magneettikuvauslaite paukkuu magnetismin vuoksi
Kuvauslaitteen magneetti ei vaikuta ainoastaan ihmisen kehoon vaan myös itse laitteen metalliosiin. Sen vuoksi kuvauslaitteen sisällä kuuluu kovaa pauketta.
Yllä olevassa videossa voit nähdä, miten voimakas kuvauslaitteen magneetti on, ja saat vastauksen siihen, miksi sillä ei yleensä kuvata ihmisiä, joilla on esimerkiksi sydämentahdistin.
Voit myös testata tietosi magnetismista täällä.
Magnetismi on nykytekniikalle välttämätöntä
Magneettikuvauslaite ei ole ainoa magnetismiin perustuva laite, vaan sen pohjalta toimivat myös esimerkiksi kompassi, valaistus ja tietokoneet.
Tutustu puoleensavetävään luonnonilmiöön lukemalla artikkeli: