Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eläinkokeiden mukaan kannabis saattaa terästää näköaistia silloin, kun valoa on vähän.

© Shuttertstock
Lääketiede

Kannabis parantaa hämäränäköä

Kannabiskasvi on osoittautunut kiinnostavaksi monien sairauksien hoidossa, ja nyt siitä näyttäisi olevan iloa myös yöeläjille: sen sisältämät aineet parantavat hämäränäköä. Ainakin eläimillä.

Myös marihuanana tunnettu hampusta saatava päihde­ ja lääkeaine kannabis vaikuttaa monin tavoin.

Siinä piilee paljon lääketieteellistä potentiaalia, jota on tutkittu kivunlievityksen lisäksi muun muassa syöpä­- ja epilepsiahoitojen näkökulmasta.

Kanadassa Montrealin neurologisessa tutkimuskeskuksessa tehdyt eläinkokeet vihjaavat puolestaan, että kannabis voi tehdä hyvää myös näölle.

Nuijapäiden hämäränäkö parani

Sammakoiden toukilla eli nuijapäillä hampun vaikuttavat aineet, kannabinoidit, tehostivat verkkokalvon toimintaa lisäämällä sauvasolujen herkkyyttä valolle.

Juuri niiden reagoimisella on ratkaiseva merkitys kyvylle nähdä hämärässä. Vielä ei tiedetä, ovatko tulokset sovellettavissa ihmisiin.

Kerrotaan kuitenkin, että jamaikalaiset ja marokkolaiset ovat tienneet jo kauan kannabiksen parantavan yönäköä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota