Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kaaba Mekkassa
© Shutterstock
Kulttuuri - Uskonto

Muslimit rukoilevat Mekkaan päin

Miksi muslimit kumartavat kohti Mekkaa rukouksen ajaksi? Millä tavalla oikea rukoussuunta löytyy?

Maailman yli miljardi muslimia asettuvat rukoilemaan viisi kertaa päivässä niin, että heidän päänsä osoittaa kohti Mekkaa. Muhammedin syntymäkaupunki Mekka on muslimien pyhä kaupunki, jossa sijaitsee Kaaban pyhäkkö. Mekka ei aina ole ollut muslimien rukossuunta. Kun Muhammed alkoi nähdä ilmestyksiä 610, hän valitsi rukoussuunnaksi Jerusalemin, sillä hän piti itseään viimeisenä lenkkinä profeettaketjussa, johon mm. Jeesus kuului. Juutalaiset olivat kuitenkin vain huvittuneita väitteestä, että Muhammed olisi Jumalan profeetta. Kun Muhammed oli perustanut oman uskonnon ja taistellut juutalaisia vastaan, hän palasi Mekkaan 630 ja teki Kaabasta islamin pyhän paikan. Kaikissa vuoden 630 jälkeen rakennetuissa moskeijoissa on seinällä merkki siitä, missä suunnassa Mekka sijaitsee. Jos muslimi ei rukouksen aikaan ole moskeijassa, hän käyttää apuna qibla-kompassia tai karttaa selvittääkseen rukoussuunnan.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota