Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kulttuuri - Uskonto

Mistä juontuu käsien asento rukouksen aikana?

Yleinen selitys sille, miksi monet kristityt rukoillessaan liittävät kätensä yhteen ja sulkevat silmänsä on se, että heidän on siten helpompi keskittyä. Jotkut taas korostavat sitä, että ristittyjen käsien peukalot muodostavat ristin ja kämmenistä tulee astia, joka on valmis ottamaan vastaan Jumalan lahjan. Luther kehotti Katekismuksessaan 1500-luvulla, että kädet ristittäisiin ennen ruokarukousta. Keskiajalta peräisin olevista maalauksista ilmenee kuitenkin, että käsien yhteen liittäminen tai ristiminen oli yleinen tapa jo kauan ennen Lutheria. Raamatussa muun muassa Vanhassa testamentissa ja Paavalin kirjeissä puhutaan joko seisten tai polvillaan rukoilemisesta niin, että kämmenet on käännetty kohti taivasta. Raamatusssa mainitaan myös rukousasento, jossa henkilö on polvistuneena niin, että kädet ja kasvot ovat kiinni maassa tai lattiassa. Raamatun mukaan Jeesus kielsi rukoilemasta huomiotaherättävästi, sillä rukoilemisessa käännytään vain Jumalan, ei muiden ihmisten, puoleen. llmeisesti katseen alas luomisella ja ristityillä käsillä on haluttu korostaa juuri rukouksen henkilökohtaista luonnetta.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota