Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maailman vanhin uskonto

Tiedetäänkö, mikä suurista uskonnoista on vanhin?

Shutterstock

Maailman vanhinta uskontoa on mahdotonta määrittää. Monien uskontojen juuret ovat luonnonuskonnoissa, joista ei ole luotettavia historiallisia lähteitä. Kirjallisten lähteiden pe-rusteella hindulaisuutta pidetään yleisesti nykyään harjoitettavista uskonnoista vanhimpana. Varhaisimmat hindulaisuuteen liittyvät kirjoitukset, jotkin Vedan osat, ovat peräisin 1500-luvulta eaa. Jotkut taas ovat sitä mieltä, että juutalaisuus olisi vielä vanhempaa perua, koska sen juuret ovat Abrahamin ajoissa noin 1800 eaa. Vanhin kirjallinen lähde, juutalaisten pyhä kirja toora, on kuitenkin kirjoitettu noin 1400 eaa.

Lue myös:

Uskonto

Mistä juontuu käsien asento rukouksen aikana?

0 minuuttia
Uskonto

Kuvakielto perustuu pyhiin kirjoituksiin

0 minuuttia
Uskonto

Muslimit rukoilevat Mekkaan päin

0 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota