Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kulttuuri - Uskonto

Dalai-laman uudelleensyntyminen

Lamalaisuuden ylin johtaja Dalai-lama syntyy kuolemansa jälkeen uudelleen. Mistä tiedetään, kuka on uudelleensyntynyt Dalai-lama?

Tiibetin buddhalaisuuden eli lamalaisuuden ylimpien johtajien uskotaan olevan bodhisattvoja eli jälleensyntyneitä buddhia. Nykyinen Dalai-lama on järjestyksessä 14. Vuonna 1937 hänet löysi Tiibetin hallituksen lähettämä etsintäpartio. Uuden laman löytämiseen liittyvät mutkikkaat seremoniat. 13. Dalai-laman kuoltua vuonna 1933 kului monta vuotta, ennen kuin yksi johtavista lamoista sai näyn, jossa hän näki Kumbumin luostarin. Luostarin lähellä sijaitsevasta kylästä uutta lamaa etsivä partio löysi vuonna 1937 kaksivuotiaan pojan. Kun pojalle näytettiin kuolleelle Dalai-lamalle kuuluneita esineitä, tämä huudahti heti: ”Se on minun!” Etsintäpartio vakuuttui siitä, että poika, joka oli nimeltään Tenzin Gyatso, oli uusi Dalai-lama. Nykyään Tiibetin hengellinen johtaja asuu maanpaossa Intiassa.

Lue myös:

Dancing dervish
Uskonto

Ovatko dervissit muslimeja?

0 minuuttia
Uskonto

Tästä syystä ateistit ovat älykkäämpiä kuin uskonnolliset ihmiset

1 minuuttia
Uskonto

Seitsemän kuolemansyntiä

0 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota