Goran Ivaniševic

Pompottelu tukee tenniksenpelaajan keskittymistä

Useimmat tenniksenpelaajat pompottavat palloa monta kertaa ennen kuin he ovat valmiita syöttämään. Mikä merkitys tavalla on?

tiistai 1. syyskuuta 2009

Tenniksessä pisteet kerätään voittamalla omasta tai toisen syötöstä alkava peli. Koska ottelun voittaminen edellyttää pisteiden saamista myös vastapuolen syöttövuorolla, omassa syötössä tulee aina pyrkiä välttämään virheitä. Siksi pelaajat keskittyvät syöttöönsä hyvin huolellisesti. Monet pelaajat suuntaavat huomionsa siihen pompottamalla palloa.

Sitä vastoin käsitys, että pompottelu parantaisi pallon lento-ominaisuuksia esimer-kiksi lämmittämällä sitä, ei ole tieteellisesti tarkasteltuna kovin tukevalla pohjalla.

Sääntöjen mukaan pelin viivyttäminen on rangaistavaa. Siksi pelaajan on ottelun alussa, pisteiden välillä ja puolenvaihdon yhteydessä saatava pallo nopeasti peliin. Aikarikejärjestelmää käytettäessä pisteiden välinen aika saa olla korkeintaan 25 sekuntia. Aika lasketaan siitä, kun edellinen piste päättyy, siihen, kun pallo lyödään peliin seuraavassa pisteessä.

Osa tennisammattilaisista syöttää ilman esivalmisteluja. Näin teki muun muassa kroatialainen Goran Ivaniševi?, joka oli hyvä syöttäjä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: