Hurjapäät leikkivät kuoleman kanssa

Extreme-urheilulajeja voi harrastaa kallioilla, rinteissä ja nostokurkien nokassa. Kaikkialla maailmassa adrenaliininjanoiset kokeilevat rajojaan korkealla ja kovaa. Katso muutama esimerkki.

Adrenalin junkies vingedragter

Extremelaji #1: moottoripyöräily

Mansaaren TT-ajot (Tourist Trophy) ovat extreme-urheilun äärikisat, sillä ne ovat maailman vaarallisimmat moottoripyöräilykilpailut. Kapeilla teillä, joita ympäröivät kiviaidat ja jyrkät kallioseinmät, vauhtihirmut kiitävät ympäri saarta yli 300 kilometrin tuntinopeudella. Joka vuosi saaren kilpailuissa kuolee keskimäärin kaksi ihmistä.

Extremelaji #2: nopeuslasku

”Nopein maalaji, jossa ei käytetä moottoria." Näin luonnehditaan nopeuslaskua, jossa laskettelijat kiitävät rinnettä alas jopa 250 kilometrin tuntinopeudella erikoispuvuissa ja -kypärässä.

Extremelaji #3: kiipeily

Brittiläinen James Kingstonissa on apinan vikaa. Kuolemaa uhmaten hän kapuaa rakennusten ja nostokurkien huipuolle. Videolla tämä extreme-urheilija kiikkuu nostokurjesta yhden käden varassa 150 metrin korkeudessa Lontoon yllä.

Extremelaji #4: liitopukulento

Liitopukuun eli wingsuiteen pukeutuneet uskaklikot hyppäävät kallioilta ja helikoptereista, minkä jälkeen he liitelevät ilmassa kuin siipiorava puiden latvoja hipoen.

Extreme-urheilu saa aikaan adrenaliinihumauksen

Adrenaliini-hormoni valmistaa elimistön rasitukseen – ja saa olon tuntumaan hyvältä. Lue lisää siitä, miksi extreme-urheilu koukuttaa: