Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Adrenalin junkies vingedragter
Kulttuuri - Urheilu

Hurjapäät leikkivät kuoleman kanssa

Extreme-urheilulajeja voi harrastaa kallioilla, rinteissä ja nostokurkien nokassa. Kaikkialla maailmassa adrenaliininjanoiset kokeilevat rajojaan korkealla ja kovaa. Katso muutama esimerkki.

Extremelaji #1: moottoripyöräily

Mansaaren TT-ajot (Tourist Trophy) ovat extreme-urheilun äärikisat, sillä ne ovat maailman vaarallisimmat moottoripyöräilykilpailut. Kapeilla teillä, joita ympäröivät kiviaidat ja jyrkät kallioseinmät, vauhtihirmut kiitävät ympäri saarta yli 300 kilometrin tuntinopeudella. Joka vuosi saaren kilpailuissa kuolee keskimäärin kaksi ihmistä.

Extremelaji #2: nopeuslasku

”Nopein maalaji, jossa ei käytetä moottoria." Näin luonnehditaan nopeuslaskua, jossa laskettelijat kiitävät rinnettä alas jopa 250 kilometrin tuntinopeudella erikoispuvuissa ja -kypärässä.

Extremelaji #3: kiipeily

Brittiläinen James Kingstonissa on apinan vikaa. Kuolemaa uhmaten hän kapuaa rakennusten ja nostokurkien huipuolle. Videolla tämä extreme-urheilija kiikkuu nostokurjesta yhden käden varassa 150 metrin korkeudessa Lontoon yllä.

Extremelaji #4: liitopukulento

Liitopukuun eli wingsuiteen pukeutuneet uskaklikot hyppäävät kallioilta ja helikoptereista, minkä jälkeen he liitelevät ilmassa kuin siipiorava puiden latvoja hipoen.

Extreme-urheilu saa aikaan adrenaliinihumauksen

Adrenaliini-hormoni valmistaa elimistön rasitukseen – ja saa olon tuntumaan hyvältä. Lue lisää siitä, miksi extreme-urheilu koukuttaa:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota