Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nike kenkä olympialaiset
Kulttuuri - Urheilu

8 upeaa olympialaiskeksintöä

Kun olympialaiset huomenna virallisesti avataan, luvassa on entistä parempia urheilijoita ja katsojakokemuksia. Tekniikka on jättänyt jälkensä kilpailuun.

1) Juoksukengät

Antaakseen sponsoroimilleen juoksijoille parhaat mahdolliset kengät Nike on tehdyt niiden rungosta mehiläiskennomaisen ja luonut pohjan, joka tuottaa optimaalisen kitkan alustaa vasten. Pohjan prototyypit on 3D-tulostettu, jotta päästiin testaamaan monenlaisia kuviointeja. Samalla tuotantokustannukset saatiin pidettyä alhaisina. Tuloksena on valmistajan mukaan paras mahdollinen kenkä.

2) Jousiammunta

Jousiammuntakilpailun maalit näyttävät aivan samanlaisilta kuin ennenkin, mutta ne ovat kokeneet huiman kasvojenkohotuksen. Huipputekninen anturijärjestelmä rekisteröi nuolen kärjen osumiskohdan 0,2 millimetrin tarkkuudella eli huomattavasti tarkemmin kuin aikaisemmin.

3) Virtuaalitodellisuuselämys

Yhteistyössä Samsung Gearin kanssa olympialaisista tuotetaan joka päivä suuritarkkuuksinen virtuaalitodellisuusvideo. Myös avajais- ja päättäjäisseremoniat tallennetaan virtuaalitodellisuusvideoksi. Niiden katsominen vaatii tosin Samsung Gear VR -laseja ja yhteensopivaa älypuhelinta. Esimakua elämyksestä saat yllä olevasta videosta (ei vaadi virtuaalitodellisuuslaseja).

LUE MYÖS: Kaikki mahdollinen virtuaalitodellisuudesta

4) Viilennys

Miesten kymmenottelussa lämpö on urheilijoiden yksi suurimmista haasteista. Siksi Nike on kehittänyt kypärän, joka viilentää kymmenottelijoiden päätä. Siinä on venttiilit, jotta lämpö pääsee poistumaan ja jäähdystyselementit niskassa, päälaella ja silmien päällä.

5) Uimapuku

Speedo on kehittänyt uimapuvun, joka pienentää veden vastuksen mahdollisimman pieneksi ja tukee uimaria mahdollisimman hyvin. Leikkaukset on tehty laserilla, jotta ne ovat hyvin terävät. Puku joustaa leveyssuunnassa, mutta ei pituussuunnassa, ja erikoisompeleet mahapuolella tukevat vatsalihaksia.

6) Aerodynamiikka

Ilmanvastuksella on iso merkitys, kun taistellaan sekunnin murto-osista. Nike on ideoinut olympialaisiin erikoislaastarin, joka pienentää ilmanvastusta. Siinä on pieniä piikkejä, jotka ohjaavat ilman juoksijan ohi, jotta se ei jää jarruttamaan tämän menoa. Eri matkoille on olemassa erilaisia laastareita: niiden aerodynamiikka riippuu siitä, kuinka nopeasti juostaan. ## 7) Olympiasormus

Visa-yhtiö on varustanut olympialaisia varten kaikki olympialaiskylän ja kisakohteiden kaupat langatonta lähimaksua tukevila maksupäätteillä. Maksu vaatii rannekkeen, joka viedään päätteen ylle, jolloin maksu on suoritettu, hups vaan. 45 urheilijaa pääsee vielä helpommalla. He ovat saaneet koekäyttöön sormuksen, jolla he voivat maksaa kaikissa olympialaiskylän ruoka- ja juomapisteissä viemällä sormuksen päätteen ylle.

8) Street View

Google on yksi Rion olympialaisten yhteistyökumppaneista. Se tarkoittaa, että <href="https: www.google.com="" intl="" es-419="" maps="" streetview="" #rio-de-janeiro-highlights"="" target="_blank">Googlen Street View'ssa on mahdollisuus tutustua kaikkiin kilpailukohteisiin. Yhtiön työntekijät ovat kävelleet olympialaiskylänkin läpi kantaen 18 kiloa painavia reppuja, joissa on 15 kameraa. Tämän ansiosta voit itse päästä kokemaan, millaista olisi olla paikan päällä.</href="https:>

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota