Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kulttuuri

Milloin ilmestyi ensimmäinen lehti?

Ensimmäisenä varsinaisena sanomalehtenä on pidetty Rooman valtakunnan virallista julkaisua Acta diurnaa (päivittäiset tapahtumat). Sen perusti Julius Caesar vuonna 59 eaa. Rooman valtakunnan mahtivuosina Acta diurna ilmestyi joka päivä, kriisiaikoina kerran viikossa. Noin 30 oppinutta orjaa kirjoitti lehteä käsin. Acta diurna ilmestyi aina ensin Roomassa, josta sitä jaettiin ratsain ympäri valtakuntaa. Siitä tehtiin lisää kopioita eri puolilla valtakuntaa, ja roomalaiset huolehtivat siitä, että lehteä luettiin ääneen kaupunkien toreilla. Siten tiedotukset välittyivät myös lukutaidottomille. Acta diurnan julkaiseminen loppui, kun keisari Konstantinus teki Konstantinopolista valtakunnan pääkaupungin.

Lue myös:

Kansat

Tästä syystä mayat hylkäsivät Tikalin

3 minuuttia
Kielet

Keisarileikkauksen historiaa

1 minuuttia
Romerriget sprog
Historia

Rooman valtakunta: Antiikin Rooman kieli

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota