Shutterstock
Elon Musk

Kuka on maailman rikkain mies?

Tätä artikkelia kirjoitettaessa maailman rikkain mies on Elon Musk, SpaceX:n perustaja ja Tesla Motorsin johtaja. Perehdymme häneen ja hänen huimaavaan omaisuuteensa.

Kuka on maailman rikkain mies?

Maailman rikkain mies on Elon Musk 216 miljardin euron omaisuudellaan. Ainakin tämän artikkelin kirjoitushetkellä.

Ei nimittäin ole kulunut kuin muutama kuukausi siitä, kun rikkaimman titteli oli Amazonin perustajalla Jeff Bezosilla.

Se johtuu siitä, että maailman rikkaimpien omaisuuden määrä on usein kytköksissä osakkeisiin. Siksi asema maailman rikkaimpana voi nopeastikin vaihdella osakemarkkinoiden mukana.

Kuka on Elon Musk?

Elon Musk on varttunut Etelä-Afrikassa, mutta hän muutti 17-vuotiaana Yhdysvaltoihin opiskelemaan ja on nyt Yhdysvaltojen kansalainen.

Musk aloitti yritystoimintansa perustamalla yhden ensimmäisistä verkkopankeista, X.comin, sekä ohjelmistoyritys Zip2:n vuonna 1999.

Elon Musk konferenssissa

Elon Musk uskoo, että ihminen tulevaisuudessa asuttaa Marsin. Vuonna 2020 hän sanoi, että ensimmäiset ihmiset voivat matkustaa planeetalle vuonna 2026 SpaceX:n raketeilla.

© Daniel Oberhaus (2018)

Pari vuotta myöhemmin Musk myi yrityksensä. Niistä hän sai rahaa sijoittaakseen sitä uusiin perustamiinsa yrityksiin, jotka myöhemmin tekivät hänestä upporikkaan. Kyseessä olivat avaruusyritys SpaceX ja johtava sähköautojen valmistaja Tesla.

Musk jakaa aikansa SpaceX:n ja Teslan välillä. Omien sanojensa mukaan hän tekee noin 120-tuntisia työviikkoja, mikä vastaa vähän yli kolmea kokopäivätyötä.

Tietoja Elon Muskista

  • Syntymäaika: 28. kesäkuuta 1971
  • Omaisuus: 216 miljardia euroa
  • ÄO: 155
  • Asuinpaikka: Musk on hiljattain myynyt kaikki kiinteistönsä ja asuu taiteltavassa pikkutalossa Texasissa.
  • Lapset: Kuusi lasta, mm. nuorin poika, X AE A-XII, jonka erikoinen nimi on noussut otsikoihin.

Maailman viisi rikkainta ihmistä

Elon Musk on maailman rikkain ihminen, mutta hän ei suinkaan ole ainoa, joka on hankkinut itselleen valtavan omaisuuden.

Maailman viisi rikkainta ihmistä:

  1. Elon Musk – 216 miljardia euroa
  2. Jeff Bezos – 173 miljardia euroa
  3. Bernard Arnault (perheineen) – 170 miljardia euroa
  4. Bill Gates – 122 miljardia euroa
  5. Larry Ellison – 120 miljardia euroa

Ensimmäinen nainen maailman rikkaimpien ihmisten luettelossa on Francoise Bettencourt Meyers (perheineen).

Hän on 81 miljardin euron omaisuudellaan luettelossa 12. sijalla.

Kaikki omaisuustiedot perustuvat vuoden 2021 tilanteeseen.

Yhdysvaltalaisia seteleitä

Rikkaimmat yhdysvaltalaiset rikastuivat koronakriisin aikana 40 prosenttia. Heidän yhteinen omaisuutensa kasvoi peräti 600 miljardilla eurolla.

© Shutterstock

Eri maiden rikkaimpia ihmisiä

Maailman rikkaimpana ihmisenä Elon Musk on myös Yhdysvaltojen rikkain, sillä hän on Yhdysvaltojen kansalainen.

Oheisesta luettelosta voit lukea muutamien muiden maiden rikkaimmista ihmisistä. Kaikki omaisuustiedot perustuvat vuoden 2021 tilanteeseen.

1. Tanskan rikkain

Anders Holch Povlsen on Tanskan rikkain. Hän on tanskalaisen vaatealan suuryrityksen, Bestsellerin, omistaja ja hänen omaisuutensa arvo on 10 miljardia euroa.

2. Kiinan rikkain

Zhong Shanshan on Kiinan rikkain. Hän on perustanut kiinalaisen Nongfu Spring -lähdevesiyrityksen. Hänen omaisuutensa on 69 miljardia euroa.

3. Meksikon rikkain

Carlos Slim Helu on Meksikon rikkain. Hän on Latinalaisen Amerikan suurimman puhelinyhtiön, América Móvilin, perustaja, ja hänellä on omaisuutta 70 miljardin euron arvosta.

4. Ruotsin rikkain

Stefan Persson on Ruotsin rikkain. Hän on H&M-yrityksen hallituksen puheenjohtaja ja vaateketjun perustajan poika. Tästä hänelle on kertynyt 16 miljardin euron omaisuus.

5. Norjan rikkain

Odd Reitan on Norjan rikkain. Hän on perustanut Reitan-ryhmän, tukkuketjun, johon kuuluvat mm. Skandinavian maiden 7-Eleven-kioskit sekä Suomen R-kioskit. Hänen omaisuutensa arvo on 5,5 miljardia euroa.

6. Suomen rikkain

Antti Herlin on Suomen rikkain. Hän on hissejä ja liukuportaita valmistavan Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Omaisuuden arvo on 5 miljardia euroa. Koko maailman rikkaimpien listalla hän on sijalla 404.

7. Alankomaiden rikkain

Charlene de Carvalho-Heineken on Alankomaiden rikkain. Hän on Heineken-panimon perustajan Freddy Heinekenin tytär, ja hänen omaisuutensa arvo on 15 miljardia euroa.