Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kulttuuri - Kielet

Viestiä voi viheltämälläkin

Onko totta, että Kanarian saarilla on yhteisö, jossa viestitään viheltämällä?

Erilaisia vihellyskieliä tunnetaan kuutisenkymmentä. Niistä eurooppalaisille tutuin on varmastikin Kanarian saariin kuuluvassa Gomerassa kehittynyt silbo. Sen nimitys juontuu espanjan kielen viheltämistä tarkoitta-vasta silbar-verbistä. Silbo perustuu siihen, että vihellysäänillä voidaan ilmaista neljä vokaalia ja neljä konsonanttia, jotka on mahdollista yhdistää noin 4 000 sanaksi. Ilmaisuvälineenä silbo ei siten vastaa normaalia espanjan puhekieltä, mutta sillä saadaan viestityksi suhteellisen monimutkaisiakin asioita. Gomeralaislapset opettelevat silboa koulussa pakollisena aineena. Kännykät uhkaavat silbon asemaa. Silboa ovat suosineet muun muassa paimenet, jotka liikkuvat kotieläinten kanssa vaihtelevassa maastossa kaukana toisistaan. Vihellys on huutamista tehokkaampi viestintäkeino, kun taustalla on hälyä, esimerkiksi meren kohinaa, tai keskustelukumppani ei ole aivan puhe-etäisyydellä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota