Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kulttuuri - Kielet

Milloin englannista tuli maailmankieli?

Englantia puhuttiin vielä vuoden 1600 tietämillä lähinnä vain Britteinsaarten eteläosassa. Se oli tuolloin noin seitsemän miljoonan ihmisen äidinkieli. 1400- ja 1500-luvulla tehtyjen suurten löytöretkien jälkeen monet Euroopan maat alkoivat hankkia siirtomaita. Myös britit perustivat siirtokuntia, jotka laskivat perustan Yhdistyneen kuningaskunnan myöhemmälle maailmanvallalle, niin sanotulle brittiläiselle imperiumille. Imperiumi kehittyi, kun britit käyttivät taloudellista ja sotilaallista valtaansa eri puolilla maailmaa runsaan 300 vuoden ajan.

Englantia puhuttiin vielä vuoden 1600 tietämillä lähinnä vain Britteinsaarten eteläosassa. Se oli tuolloin noin seitsemän miljoonan ihmisen äidinkieli. 1400- ja 1500-luvulla tehtyjen suurten löytöretkien jälkeen monet Euroopan maat alkoivat hankkia siirtomaita. Myös britit perustivat siirtokuntia, jotka laskivat perustan Yhdistyneen kuningaskunnan myöhemmälle maailmanvallalle, niin sanotulle brittiläiselle imperiumille. Imperiumi kehittyi, kun britit käyttivät taloudellista ja sotilaallista valtaansa eri puolilla maailmaa runsaan 300 vuoden ajan. Samalla englannista tuli heidän hallitsemillaan alueilla paikalliskieliä tärkeämpi erityisesti hallinnon, kaupan ja koulutuksen alalla. Alusmaissa englannin kielen taito ja englantilaisen kulttuurin tuntemus saattoivat avata ovia niillekin, jotka eivät olleet syntyperäisiä brittejä. Nykyään englantia puhuu äidinkielenään yli 350 miljoonaa ihmistä ja ainakin 100 miljoonaa käyttää sitä toisena kielenä. Englannilla tulee toimeen noin kuudesosa ihmiskunnasta.

Lue myös:

Kielet

Esivanhempiesi ruokavalio kuuluu kielessäsi

2 minuuttia
Kielet

Maailman laajimmalle levinnyt kieliryhmä

0 minuuttia
Kielet

Latinan kielen syntyperä

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota