Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

English Colony
Kulttuuri - Kielet

Miksi englanti on kansainvälisen viestinnän pääkieli?

Miten englannista tuli viestinnän pääkieli? Oliko syynä Britannian siirtomaavallan aika?

Englanti on nykyisin pääasiallinen kansainvälisissä yhteyksissä käytetty kieli ja eniten opiskeltu vieras kieli. Sen asema selittyy ennen muuta Britannian siirtomaavallasta, joka ulottui lähes koko maailmaan.

1600-luvun alussa englantia puhui vain noin seitsemän miljoonaa ihmistä Englannissa ja Kaakkois-Skotlannissa. Seuraavien vuosisatojen aikana britti-imperiumi, jossa hallinnon kieli oli englanti, levisi lähes kaikkiin maanosiin.

Kun Britannian siirtomaavalta oli suurimmillaan 1920-luvulla, se käsitti lähes neljäsosan maapallon maapinta-alasta ja väestöstä. Kun Britannian siirtomaat toisen maailmansodan jälkeen itsenäistyivät, monissa niistä englanti säilytti virallisen asemansa, vaikka asukkaiden äidinkieli on jokin muu. 1950-luvulta alkaen englannin merkitystä ovat ylläpitäneet Yhdysvaltojen taloudellinen, poliittinen ja sotilaallinen johtoasema sekä yhdysvaltalaisen kulttuuri- ja viihdeteollisuuden tuotteiden suosio.

Englanti on erimaalaisten kouluja käyneiden todennäköisin yhteinen kieli. Äidinkielenä se ei ole läheskään yhtä yleinen. Esimerkiksi kiinaa puhuu äidinkielenään 1,2 miljardia ihmistä, englantia ”vain” noin 360 miljoonaa.

Lue myös:

Kielet

Englannissa ehkä eniten sanoja

1 minuuttia
Kielet

Milloin englannista tuli maailmankieli?

0 minuuttia
Kielet

Esivanhempiesi ruokavalio kuuluu kielessäsi

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota