Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tienviitta – kielet
© Shutterstock
Kulttuuri - Kielet

Maailman laajimmalle levinnyt kieliryhmä

Mikä kieliryhmä on suurin? Miten siihen kuuluvien kielten sukulaisuus ilmenee? Missä kieliryhmä on syntynyt?

Maapallon yli kuudesta miljardista ihmisestä noin puolet puhuu äidinkielenään indoeurooppalaiseen kieliryhmään kuuluvaa kieltä. Indoeurooppalaisia kieliä on nykyään noin 150. Indoeurooppalainen kieliryhmä on saanut nimensä siitä, että sen perinteinen levinneisyysalue ulottui Pohjois-Intiasta Eurooppaan. Sittemmin siihen kuuluvia kieliä – lähinnä englantia, espanjaa, portugalia ja ranskaa – on alettu puhua myös Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Australiassa. Indoeurooppalaiset kielet muistuttavat toisiaan sanastollisesti ja kieliopillisesti. Esimerkiksi germaanisilla, romaanisilla ja slaavilaisilla kielillä on paljon yhteisiä piirteitä. Rakenteeltaan indoeurooppalaiset kielet ovat fleksiokieliä, eli niille ovat ominaisia taivutusmuodot, vaikkakin kielten kehitys on yleensä kulkenut kohti yksinkertaisempia taivutusjärjestelmiä. Indoeurooppalaisen kantakansan otaksutaan asuneen ennen vuotta 3500 eea. Mustanmeren pohjois- ja koillispuolella.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota