Shutterstock

3 syytä siihen, miksi kiroilu on hyvä juttu

Monet yhdistävät kirosanat suuttumukseen, turhautuneisuuteen ja huonoon käytökseen, mutta voimasanat voivat olla terävän älyn ja rehellisyyden merkki.

1. Kirosanat ovat älykkyyden merkki

© Giphy

”Saatana sentään! Olen jumalauta niin helkkarin älykäs!" Aivan, ehkä sinä oletkin.

Henkilöillä, jotka viljelevät puheessaan kirosanoja, on yleensä laajempi ja kehittyneempi sanavarasto kuin muilla, yhdysvaltalainen tutkimus osoittaa. Hyvä puheenymmärrystaito on merkki älykkyydestä.

Jos haluat tutkia, kuinka likainen olet suustasi, voit tehdä ”kiroiluvalmiustestin”. Mitä enemmän kirosanoja muistat minuutin aikana, sitä parempi. Katso video täältä:

2. Kiroilevat henkilöt ovat rehellisempiä

Jos puolisosi kiroilee ja sadattelee kuin merimies, on mahdollista, että valittusi on hyvin rehellinen sinua kohtaan.

Stanfordin, Hongkongin ja Cambridgen yliopiston psykologit osoittivat tutkimuksessa, että henkilöt, jotka käyttävät paljon kirosanoja, ilmaisevat useammin suodattamattomia asenteitaan ja vilpittömiä tunteitaan.

”Haukkumasanat ovat usein sopimattomia, mutta ne voivat myös olla merkki siitä, että henkilö jakaa kanssasi rehellisiä mielipiteitään. Hän ei suodata puhettaan tehdäkseen siitä hyväksyttävämpää eikä suodata myöskään asenteitaan”, toteaa psykologi David Stillwell Cambridgen yliopistosta.

3. Kiroilu lievittää kipuja

© Shutterstock

Voi v**!

Suusta karkaa usein vaistomaisesti voimasanoja, kun lyöt jalkasi kynnykseen tai isket pääsi kaapinoveen. Se on hyväksi.

On käynyt ilmi, että ihminen kestää enemmän kipua, jos hän antaa rumien sanojen tulla vapaasti. Esimerkiksi Keelen yliopistossa Britanniassa tehdyssä kokeessa osallistujat pystyivät pitämään käsiään jääkylmässä kädessä pidempään, jos he samalla kiroilivat.