Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 syytä siihen, miksi kiroilu on hyvä juttu

Monet yhdistävät kirosanat suuttumukseen, turhautuneisuuteen ja huonoon käytökseen, mutta voimasanat voivat olla terävän älyn ja rehellisyyden merkki.

Shutterstock

1. Kirosanat ovat älykkyyden merkki

© Giphy

”Saatana sentään! Olen jumalauta niin helkkarin älykäs!" Aivan, ehkä sinä oletkin.

Henkilöillä, jotka viljelevät puheessaan kirosanoja, on yleensä laajempi ja kehittyneempi sanavarasto kuin muilla, yhdysvaltalainen tutkimus osoittaa. Hyvä puheenymmärrystaito on merkki älykkyydestä.

Jos haluat tutkia, kuinka likainen olet suustasi, voit tehdä ”kiroiluvalmiustestin”. Mitä enemmän kirosanoja muistat minuutin aikana, sitä parempi. Katso video täältä:

2. Kiroilevat henkilöt ovat rehellisempiä

Jos puolisosi kiroilee ja sadattelee kuin merimies, on mahdollista, että valittusi on hyvin rehellinen sinua kohtaan.

Stanfordin, Hongkongin ja Cambridgen yliopiston psykologit osoittivat tutkimuksessa, että henkilöt, jotka käyttävät paljon kirosanoja, ilmaisevat useammin suodattamattomia asenteitaan ja vilpittömiä tunteitaan.

”Haukkumasanat ovat usein sopimattomia, mutta ne voivat myös olla merkki siitä, että henkilö jakaa kanssasi rehellisiä mielipiteitään. Hän ei suodata puhettaan tehdäkseen siitä hyväksyttävämpää eikä suodata myöskään asenteitaan”, toteaa psykologi David Stillwell Cambridgen yliopistosta.

3. Kiroilu lievittää kipuja

© Shutterstock

Voi v**!

Suusta karkaa usein vaistomaisesti voimasanoja, kun lyöt jalkasi kynnykseen tai isket pääsi kaapinoveen. Se on hyväksi.

On käynyt ilmi, että ihminen kestää enemmän kipua, jos hän antaa rumien sanojen tulla vapaasti. Esimerkiksi Keelen yliopistossa Britanniassa tehdyssä kokeessa osallistujat pystyivät pitämään käsiään jääkylmässä kädessä pidempään, jos he samalla kiroilivat.

Lue myös:

Kielet

Esivanhempiesi ruokavalio kuuluu kielessäsi

2 minuuttia
Kielet

Viestiä voi viheltämälläkin

0 minuuttia
Kielet

Pienaakkosia on mukava lukea ja kirjoittaa

0 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota