Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

myth 3 pain
Kulttuuri - Käyttäytyminen

Uskomus: "Mies ei kestä kipua"

Koska naisten pitää sietää synnytystuskat, heillä on luonnostaan korkeampi kipukynnys kuin miehillä. Käsitys on yleinen mutta väärä, sillä tutkimus ei anna sille tukea.

VÄÄRIN

Sanotaan, että jos miesten pitäisi synnyttää, lasten teko loppuisi siihen, koska synnytys olisi liian tuskallinen kokemus miehille. Ajatus miesten kipuherkkyydestä on vanhaa perua, mutta sillä on melko vähän tekemistä tosi-asioiden kanssa. Useissa kokeissa on saatu pitäviä todisteita siitä, että miehet sietävät kovempaa kipua kuin naiset.

Miehet kestävät kipua paremmin

Esimerkiksi Oras Alabas brittiläisestä Leeds Metropolitan -yliopistosta osoitti vastikään yksinkertaisella kokeella, jossa painettiin tylpällä esineellä 124 koehenkilön peukalon ja etusormen väliä eri voimalla, että naiset alkavat pitää kasvavaa painetta kivuliaana aikaisemmin kuin miehet. Sama sukupuoliero on tullut esiin myös tutkimuksissa, joissa on selvitetty, kestävätkö miehet ja naiset eri tavalla kipua, joka johtuu vaikkapa sähköiskusta, kylmyydestä tai kuumuudesta.

Lähes poikkeuksetta miesten kipukynnys on todettu selvästi korkeammaksi kuin naisten. Lisäksi on havaittu, että miehet kestävät naisia pitempään jatkuvaa kipua, eli miehet sietävät paremmin pakotusta kuin naiset.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota