Naiset tulevat miehiä useammin riippuvaiseksi älypuhelimesta

Ahdistus, masennus ja pakkoajatukset. Uusi tutkimus osoittaa, että naiset ovat miehiä suuremmassa vaarassa tulla riippuvaiseksi älypuhelimesta.

perjantai 13. tammikuuta 2017 teksti Babak Arvanaghi

Facebook, Instagram, pelit ja netti. Puhelinta käytetään nykyisin paljon ihan muuhun kuin puhumiseen.

Ja huolimatta kaikista niistä eduista, joita tekniikan ihme tuo tullessaan, älypuhelimilla on todettu olevan myös haittoja.

Yksi niistä on älypuhelinriippuvuus, joka voi ilmetä masennuksena, ahdistuksena, unettomuutena ja pakkoajatuksina.

Iskee useimmin naisiin

Korealaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin älypuhelinriippuvutta lähemmin ja tultiin siihen tulokseen, että etenkin naiset ovat vaarassa joutua sen uhriksi.

Tutkimus on samoilla linjoilla aiempien selvitysten kanssa, jotka nekin osoittavat, että naiset käyttävät älypuhelinta huomattavasti enemmän kuin miehet.

Esimerkiksi yhdysvaltalainen tutkimus vuodelta 2014 osoittaa, että 18-20-vuotiaista texasilaisista naiset käyttävät älypuhelinta vuorokaudessa keskimäärin 10 tuntia, kun taas miehet käyttävät "vain" 7 tuntia ja 39 minuuttia.

[SoftwareInsider | Graphiq](https://www.graphiq.com/vlp/dzagiy855X)

Kaavio osoittaa, mihin eri sukupuolet käyttävät eniten aikaa.

Naiset uppoutuvat someen

Yhdysvaltalainen tutkimus osoitti lisäksi, että naisten älypuhelimen parissa viettämästä ajasta suurin osa kuluu sosiaalisen median, kuten Facebookin ja Instagramin parissa.

Yksi tutkimukseen osallistuneista tutkijoista toteaa, että juuri tämä on syy siihen, että naiset ovat suurimmassa vaarassa tulla riippuvaisiksi.

Aktiivinen somen käyttö vaatii nimittäin paljon enemmän ponnistelua ja huomiota kuin esimerkiksi pelaaminen tai netissä surffaaminen eli ne kaksi asiaa, joihin miehet käyttävät enemmän aikaa kuin naiset.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: