Hevi saa hyvälle mielelle

Vastoin odotuksia hevimusiikki saa kuuntelijan hyvälle tuulelle ja karkottaa vihan ja aggression.

uutinen heavy metal

Australialaisessa tutkimuksessa on saatu selville, että kymmenen minuutin hevimusiikkisessio saa ahdistuksen katoamaan ja mielen rauhoittumaan.

Tulokset kumosivat olettamuksen

Queenslandin yliopiston tutkijat haastattelivat 39:ää rockmusiikista pitävää henkilöä ja pyysivät heitä palauttamaan mieleensä hetkiä, jolloin he olivat olleet raivoissaan. Jotta koehenkilöiden mieli tämän jälkeen saatiin rauhoitettua, he saivat valita, haluavatko he istua 10 minuuttia kaikessa rauhassa vai kuunnella kunnon hevirokkia.

Tulokset osoittivat, että henkilöt, jotka kuuntelivat heviä, rauhoittuivat aivan samaan tapaan kuin henkilöt, jotka eivät kuunnelleet mitään. Näin siis tutkijat kumosivat yleisen olettamuksen siitä, että hevirokki tekisi ihmisistä levottomia.

Metallia vai Mozartia?

Tutkimuksessa oli kuitenkin pieniä puutteita, sillä kaikki koehenkilöt olivat metallimusiikin ystäviä. Tutkijat eivät siis voi varmasti sanoa, olisiko hevimusiikki rauhoittanut riehuvan Mozart-fanin.

Slipknot-konsetissa desibelimittari näyttää 110:tä. Se ei kuitenkaan ole vielä mitään verrattuna meressä vallitsevaan meteliin.