Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

uutinen heavy metal
Kulttuuri

Hevi saa hyvälle mielelle

Vastoin odotuksia hevimusiikki saa kuuntelijan hyvälle tuulelle ja karkottaa vihan ja aggression.

Australialaisessa tutkimuksessa on saatu selville, että kymmenen minuutin hevimusiikkisessio saa ahdistuksen katoamaan ja mielen rauhoittumaan.

Tulokset kumosivat olettamuksen

Queenslandin yliopiston tutkijat haastattelivat 39:ää rockmusiikista pitävää henkilöä ja pyysivät heitä palauttamaan mieleensä hetkiä, jolloin he olivat olleet raivoissaan. Jotta koehenkilöiden mieli tämän jälkeen saatiin rauhoitettua, he saivat valita, haluavatko he istua 10 minuuttia kaikessa rauhassa vai kuunnella kunnon hevirokkia.

Tulokset osoittivat, että henkilöt, jotka kuuntelivat heviä, rauhoittuivat aivan samaan tapaan kuin henkilöt, jotka eivät kuunnelleet mitään. Näin siis tutkijat kumosivat yleisen olettamuksen siitä, että hevirokki tekisi ihmisistä levottomia.

Metallia vai Mozartia?

Tutkimuksessa oli kuitenkin pieniä puutteita, sillä kaikki koehenkilöt olivat metallimusiikin ystäviä. Tutkijat eivät siis voi varmasti sanoa, olisiko hevimusiikki rauhoittanut riehuvan Mozart-fanin.

Slipknot-konsetissa desibelimittari näyttää 110:tä. Se ei kuitenkaan ole vielä mitään verrattuna meressä vallitsevaan meteliin.

Lue myös:

Ihminen

Uusi havainto: Luurankosi elää

14 minuuttia
coronavirus
Sairaudet

Koronaviruspäivitys: Lue katsaus tästä

59 minuuttia
Terveys

Tieteen tuomio: näin monta tuntia tarvitset unta

9 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota