Iso-Arska jyrähti ilmastoskeptikoille

Toimintasankari ja entinen kuvernööri postasi tiukkasanaisen viestin ilmastoskeptikoille ja muille, jotka eivät usko, että maapallon ilmasto on lämpenemässä.

Arnold Schwarzenegger puhuu

Arnold Schwarzenegger on huolissaan – todella huolissaan – maapallon ilmastosta. Ja Arska on vihainen. Arskaa suututtavat jatkuvat epäilyt siitä, onko ilmasto todella lämpenemässä. Näitä epäilyjä esitetään usein varsinkin Arskan uudessa kotimaassa, Yhdysvalloissa, jossa suuri osa kansasta uskoo, että ilmaston lämpeneminen on huijausta.

Terminaattori puhui suunsa puhtaaksi

Kalifornian entinen kuvernööri ja monien maltillisten republikaanien salainen unelmaehdokas Yhdysvaltojen presidentiksi kirjoitti avoimen kirjeen kaikille maailman ilmastoskeptikoille ja niille, joiden mielestä ilmaston lämpeneminen ei ole todellista.

Kirjeessään Arnold Schwarzenegger asetti ilmastoskeptikkojen maailmankuvan kyseenalaiseksi selväsanaisemmin kuin kukaan muu.

Tässä kunnioitetun poliitikon läksytys ilmastoskeptikoille:

Arnold: ”En välitä tippaakaan siitä, olemmeko me samaa mieltä ilmastonmuutoksesta”

Minä näen teidän epäilynne.

Joka ikinen kerta, kun postaan jotakin Facebookiin tai kun tviittaan jotakin ristiretkestäni tulevaisuuden puhtaan energian puolesta, näen teidän kommenttinne.

Näen ne aina, kun joku teistä kysyy, miksi meidän pitäsi välittää lämpötilan noususta, tai epäilee tieteen käsityksiä ilmastonmuutoksesta.

Haluan teidän tietävän, että kuulen viestinne. Jopa ne viestit, joissa väitetään, että uusiutuvat energiamuodot ovat salaliitto. Myös ne viestit, joiden mukaan ilmastossa tapahtuvat muutokset ovat huijausta. Ja viestit, joissa käytetään pääasiassa nelikirjaimista sanaa. Olen kuullut teidän kysymyksenne, ja nyt haluan esittää teille kolme kysymystä:

Unohdetaan ilmastonmuutos hetkeksi. Oletetaan, että te olette oikeassa ja että ilmaston lämpeneminen on vain huijausta ja humpuukia.

Ensimmäinen kysymykseni kuluu: Onko teidän mielestänne oikein, että 7 miljoonaa ihmistä kuolee päivittäin saasteiden vuoksi? Määrä on suurempi kuin murhien, itsemurhien ja liikenteen aiheuttamat päivittäiset kuolemantapaukset yhteensä.

Joka päivä 19 000 ihmistä kuolee fossiilisten polttoaineiden polttamisesta syntyneiden saasteiden vaikutuksesta. Hyväksyttekö te sen? Hyväksyttekö te sen, että monet maailman lapsista tarvitsevat päivittäin inhalaattoreita?

Minun seuraava kysymykseni kuuluu: uskotteko te, että hiili ja öljy ovat tulevaisuuden energianlähteitä?

Sen lisäksi, että fossiiliset polttoaineet tuhoavat keuhkomme, niin KAIKKI ovat yhtä mieltä siitä, että fossiiliset polttoaineet loppuvat ennen pitkää. Mikä on teidän suunnitelmanne silloin?

Minä pidän suunnitelmista. En halua olla viimeinen hevosvaunujen kaupittelija, joka pitää kiinni liikeideastaan senkin jälkeen, kun autot ovat vallanneet markkinat. Minä en halua olla se henkilö, joka investoi Blockbuster-videovuokraamoon silloin, kun Netflix valloittaa maailman. Juuri niin tulee käymään fossiilisille polttoaineille.

Arnold Solar Panel

Vihreään energiaan perustuva tulevaisuus on hyvä sijoitus kaikille. Jos joku väittää jotain muuta, hän on joko väärässä tai hän valehtelee.

Uusiutuvat energiamuodot edistävät taloutta. Tämä väite ei ole vain minun mielipiteeni: Kaliforniassa on Yhdysvaltojen tiukin ympäristölainsäädäntö. Me tuotamme täällä 40 prosenttia sähköstä uusiutuvilla energiamuodoilla, ja meidän energiatehokkuutemme on 40 prosenttia parempi kuin Yhdysvaltojen muiden osavaltioiden. Ja me siirryimme ensimmäisten joukossa vihreään energiatulevaisuuteen.

Eikä talous ole siitä kärsinyt. Itse asiassa Kalifornian talous kasvaa enemmmän kuin Yhdysvalloissa keskimäärin. Meillä on johtava asema tuotannon, maanviljelyn, matkailun, viihteen, hi-techin, biotekniikan – ja luonnollisesti vihreän teknologian alalla.

Nyt minulla on teille viimeinen kysymys. Siihen vastaaminen vaatii hieman mielikuvitusta:

Meillä on kaksi ovea. Ensimmäisen oven takana on perinteinen bensiinikäyttöinen auto, toisen oven takana täysin samanlaisessa suljetussa tilassa on sähköauto. Kummankin auton moottori käy täysillä.

Nyt teidän pitää valita, kummasta ovesta haluatte astua sisään ja sulkea oven takananne. Teidän pitää jäädä siihen huoneeseen tunniksi. Te ette saa sammuttaa auton moottoria, eikä teillä ole kaasunaamaria. Kumman oven valitsette?

Arvaan, että valitsitte oven numero 2 eli sen, jonka takana on sähköauto. Olenko oikeassa? Ovi numero 1 merkitsee kuolemaa. Kuka haluaisi vapaaehtoisesti hengittää pakokaasuja?

Maailma on nyt valinnan edessä.

Te viljelette kommettikentissä usein yhtä nelikirjaimista sanaa (damn) mielipiteitänne korostaaksenne. Haluan myös korostaa: minä en välitä tippaakaan siitä, uskotteko te ilmastonmuutokseen. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa se, huolettaako teitä lämpötilan nousu tai jäätiköiden sulaminen. Itse asiassa minulle on täysin yhdentekevää sen, kumpiko meistä on loppujen lopuksi tieteen mukaan oikeassa.

Minä vain toivon, että te aukaisette yhdessä kanssani oven numero 2. Oven, joka johtaa älykkäämpään, puhtaampaan, terveellisempään ja tuottavampaan energiatulevaisuuteen. Arskan alkuperäinen Facebook-kirjoitus