Silverback Films/Altitude FIlms
Sir David Attenborough graffiteilla koristellun tiiliseinän edessä

Attenborough esittelee maailman tilan – ja näyttää ratkaisut

Netflixin uudessa dokumentissa Sir David Attenborough antaa täyden tukensa maapallon päättömän ilmastokurssin muuttamiselle. Ikääntyvä televisioikoni tarjoaa myös oman elämänsä näkökulmasta toiveikkaan näkökulman tulevaisuuteen.

“Ihminen on sysännyt maailman tuhon partaalle.”

Maailmankuulu tv-tuottaja ja luonnon puolestapuhuja Sir David Attenborough ei säästele sanojaan uudessa Elämä planeetallamme -ilmastodokumentissaan Netflixillä.

Dokumentti esitetään sunnuntaina 4. lokakuuta, ja sitä voidaan pitää 93-vuotiaan Attenborough'n viimeisenä varoituksena ihmiskunnalle: kello käy, ja meidän on toimittava NYT pelastaaksemme planeettamme kaaokselta ja joukkokuolemilta.

Katso Attenborough'n dokumentin dramaattinen esittelyvideo:

Muistellessaan elämäänsä Attenborough tarkastelee Maan moninaisten olioiden nykytilannetta, jossa ilmaston lämpeneminen kiihtyy ja luonnon monimuotoisuus on romahtamaisillaan.

Takaumat ovat dramaattisia ja tunteikkaita, ja tyyli on tuttu Attenborough'n BBC:lle tekemistä suuren suosion saaneista Planeettamme Maa- ja Sininen planeetta -ohjelmista, mutta tällä kertaa ote on vielä henkilökohtaisempi ja poliittisempi.

Brittiläinen dokumenttien veteraani ei tyydy kuvailemaan maapallon kehnoa tilaa vaan antaa myös ohjeita siitä, miten me voimme ja tulevat sukupolvet voivat ratkaista ilmastokriisin ja pelastaa itsemme lajina.

"Jos on edes hitunen toivoa, meillä on velvollisuus tehdä jotain asialle”, lausuu Attenborough – ja yrittää sitä itsekin.

Viisastu maapallon tilasta ja tulevaisuuden ratkaisuista

Attenborough'n hengessä mekin toimituksessa olemme koonneet kaksi teemasivua, joista toinen käsittelee maapallon vaarallista ilmastokurssia ja toinen tulevaisuuden vihreitä mahdollisuuksia:

Älä siis anna itsesi masentua ja luovuttaa. Lauma tutkijoita taistelee koko ajan luodakseen maapallolle vihreämmän tulevaisuuden. Kuten Attenborough toteaisi:

“Olemme historiamme käännekohdassa. Koskaan aiemmin emme ole olleet niin tietoisia siitä, mitä teemme planeetallemme, ja koskaan aiemmin meillä ei ole ollut niin suurta valtaa tehdä asialle jotain."