Tyydytys onnellistaa

Sähköimpulssien ja hormonien räjähdys saa melkein kuin poistumaan omasta kehosta ja panee liikkeelle nautinnollisen aallon.

Sähköimpulssien ja hormonien räjähdys saa melkein kuin poistumaan omasta kehosta ja panee liikkeelle nautinnollisen aallon.

Shutterstock

Aivotoiminta vilkastuu vähitellen seksin aikana ja saavuttaa huippunsa, kun saadaan orgasmi.

Asia kävi ilmi tutkimuksessa, jossa kartoitettiin orgasmin saavien naisten aivoja toiminnallisella magneettikuvauksella.

Lisäksi vereen vapautuu valtavasti erilaisia hormoneja, kuten oksitosiinia, jolla on tärkeä osa rakkauden tuntemisessa, ja opioideja, joiden vaikutus muistuttaa kokaiinin ja heroiinin kaltaisten euforisoivien aineiden aikaansaamaa huumausta.

Lopputulos on onnen tunne, joka vyöryy aivojen ja elimistön läpi.

Orgasmissa aivot kylpevät hormoneissa

Rytmi on tärkeää

Kuva siitä, kuinka orgasmi syntyy, on vielä epäselvä, mutta rytmi näyttelee ilmeisesti tärkeää osaa.

Eri aisti-ärsykkeiden vahva rytminen syke saattaa tavallaan vaivuttaa transsiin, joka huipentuu kiihotuksen laukeamiseen tyydytyksenä.

On esitetty, että kyky liikkua rytmikkäästi on ollut miljoonia vuosia seksuaalivalinnan kriteeri.

Toisin sanoen hyvästä rytmitajusta ja koordinaatiokyvystä on ollut etua kilpailussa lisääntymiskumppaneista.

Siihen voi liittyä oletus, että kyky liikuttaa kehoa rytmikkäästi on merkki hyvästä terveydestä ja kunnosta.

Uusi seksiasento on yksi tehokkaimmista keinoista edistää orgasmin saamista sekä miehillä että naisilla.

© Shutterstock

Tutkijoiden 3 vinkkiä: Orgasmi vaatii koko kehon yhteistyötä

Onko sinun tai partnerisi vaikea saada orgasmia? Ongelmaan voi löytyä ratkaisu korvista, silmistä, äänihuulista – ja tietenkin sormista ja suusta. Tässä tutkijoiden 3 vinkkiä orgasmiin.

Esileikki valmistaa aivoja

Orgasmin saaminen vaatii, että aivot ovat vastaanottavaiset. Sellaisiksi ne viritetään ärsyttämällä eri aisteja. Laajan tutkimuksen mukaan musiikki ja kynttilänvalo parantavat naisten mahdollisuuksia saada orgasmi, ja kumpaakin sukupuolta auttaa rakkaudentunnustus.

Vaihtelu tepsii melkein aina

Suuri kyselytutkimus paljasti, että vain puolet naisista saa orgasmin, jos rakastelu on pelkkää vaginayhdyntää. Osuus nousee 73 prosenttiin, jos seksiaktiin kuuluu myös sormilla kiihottaminen, ja suuseksin lisääminen touhuihin nostaa prosenttiluvun 86:een.

Avoimuus takaa hyvän seksin

Jokaisen aivoilla on omanlaisensa tie nautintoon ja orgasmiin, eikä sitä tunne kukaan muu. Tutkitusti seksi koetaan useammin tyydyttäväksi silloin, kun partnerien ei tarvitse arvailla toistensa toiveita ja tarpeita. Orgasmin mahdollisuudet paranevat, kun kumpikin opastaa toistaan.