Shutterstock

Tutkimus: Näin saat muut pitämään itsestäsi

Saksalaistutkijat lähtivät selvittämään ihmissuhteiden kannalta olennaista kysymystä.

Useimmat meistä haluavat, että muut pitävät meistä, mutta miten meidän tulisi toimia, jotta olisimme pidettyjä?

Saksalaispsykologit Michael Dufner ja Sascha Krause Leipzigin yliopistosta tarjoavat yhden mahdollisen vastauksen.

He ovat tutkineet sitä, miten ensi kertaa tapaamamme ihmiset arvioivat meitä ja millaisina he meidät näkevät. Havaintojensa pohjalta tutkijoilla on antaa muutama konkreettinen neuvo siihen, miten voimme herättää muissa myönteisiä tuntemuksia.

Jutustelukoe toisilleen vieraiden välillä

Kiinnostavaa kyllä, me ihmiset emme ole kovin hyviä arvioimaan sitä, millaisen vaikutelman annamme muille ensikohtaamisella. Tämä johtuu ainakin osittain siitä, että emme pysty lukemaan tarkasti keskustelukumppanin sanallisia ja sanattomia viestejä jutustelun lomassa.

Toisilta tämä kuitenkin onnistuu muita paremmin. Dufner ja Krause tekivät kokeen, jossa toisilleen aiemmin tuntemattomat 139 miestä ja naista laitettiin keskustelemaan toistensa kanssa viisi minuuttia kerrallaan. Juttutuokioita arvioitiin ulkopuolisin silmin.

Tarkkailijat arvioivat reaktioita

Osallistujilta pyydettiin ennen juttutuokiota ensivaikutelmaa henkilöstä, jonka he pian tapaisivat. Arvio piti antaa valokuvan ja lyhyen esittelyn perusteella. Jutustelun jälkeen osallistujien piti lisäksi arvioida, miten myönteisesti he keskustelukumppanistaan ajattelivat.

Kaikki juttutuokiot videoitiin, ja neljä puolueetonta tarkkailijaa analysoi tallenteet jälkikäteen. Tarkkailijoita oli neuvottu havainnoimaan kahta erilaista käytöstä. Ensimmäinen oli hallitseva, itsevarma ja hieman jopa rehentelevä käytösmalli ja toinen kohtelias, hyväntahtoinen, lämmin ja ystävällinen.

Osoita kiinnostusta toista kohtaan

Näiden kahden käyttäytymismallin välillä on suuri ero. Itsevarmat ihmiset, jotka ovat taipuvaisia hallitsemaan keskustelua, ovat yleensä yleisellä tasolla suosittuja ja saavat sen myötä hyvän aseman, kunnioitusta ja ihailua osakseen. Tällä on arvoa ennenkaikkea ihmiselle itselleen.

Sen sijaan ihmiset, jotka pyrkivät huomioimaan muut ja osoittavat muita kohtaan kiinnostusta, herättävät juttukumppanissa aivan toisenlaisia tunteita. Tutkijat kutsuvat tunnetta ”ainutlaatuiseksi sympatiaksi”, ja tämä on se tunne, jolle perustuvat niin läheiset ystävyys-, työ- kuin seurustelusuhteetkin.

Toisen huomiointi kannattaa

Tutkijat kehittivät havaintojensa pohjalta mallin siitä, miten ihminen voi parhaiten herättää toisessa ihmisessä sympatiaa ja myönteisiä tunteita.

”Kannattaa ottaa muut huomioon mahdollisimman hyvin. Välittömän suosion kannalta saattaa olla parempi osoittaa suurta itsevarmuutta ja pyrkiä hallitsemaan tilannetta, mutta jos haluaa solmia läheisen ja kestävän suhteen toiseen ihmiseen, kannattaa osoittaa mielenkiintoa toista kohtaan ja keskittyä siihen, mitä toinen sanoo”, tutkijat kirjoittavat Psychological Science -julkaisussa.