Suolainen vesi kuivattaa elimistön

Photo by Ewan Robertson on Unsplash

Miksi merivettä ei voi juoda? Mitä haittaa siitä on ihmiselle? Merivesi on niin suolaista, ettei sitä maistaneen juuri tee mieli juoda lisää. Kiusaukseen sammuttaa sillä janoaan voivat joutua lähinnä vain ne vesilläliikkujat, joiden juomavesivarastot ovat loppuneet. Merivesi sisältää suolaa noin 3,5 prosenttia.

Itämeren suolapitoisuus on alle 1,5 prosenttia, sillä sen vesi on etupäässä murtovettä, johon on sekoittunut paljon makeaa vettä: Itämereen ei pääse Tanskan kapeiden salmien vuoksi paljon suolaisempaa valtameren vettä. Jotta vesi olisi juomakelpoista, se saisi sisältää suolaa alle 0,05 prosenttia.

Suurempi suolapitoisuus johtaa helposti kehon kuivumiseen varsinkin, jos elimistö kärsii jo muutoinkin nestehukasta. Jo muutama lasillinen merivettä on liikaa. Suolainen vesi ei helpota nestehukkaa, vaan vain pahentaa sitä. Elimistö pyrkii kaikin keinoin poistamaan liiallista suolaa, jolloin solujen kuivuminen kiihtyy. Myös verenpaine saattaa nousta hengenvaarallisen korkeaksi liiallisen suolan vuoksi.

Lue myös:

Terveys

Paljo suolavesi tappaa

0 minuuttia
Terveys

Suola lisää painetta suonissa

0 minuuttia
Vesi topbillede
Terveys

8 merkkiä siitä, että juot liian vähän

4 minuuttia
Suosituimmat

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!